Nagyon úgy fest, hogy Dubajban nyaralt dr. Szlávik János lánya. Legalábbis erről árulkodik az a fotó, amelyet a Blikk szerkesztőségébe juttatott el egy szemfüles olvasó.

Fotó bizonyítja

A lap azt írja, hogy egy a szerkesztőségükbe eljuttatott fotó bizonyítja, hogy az infektológus főorvos lánya Dubajban nyaralt. Bár a külföldi utazás nem volt tiltott – bár ma a határátlépés feltételeit is szigorította a kormány – ám az mellett nem igen lehet azért elmenni, hogy a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa gyakorlatilag a járvány elleni küzdelem egyik fő arca, aki az operatív törzs sajtótájékoztatóin is több alkalommal részt vett már, mint szakember. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nemrég arról beszélt, hogy még nyárra sem leszünk rendben

Ráadásul Szlávik János nemrégiben a Weco-Travel webináriumán éppen az utazás témában kérdezték, melynek kapcsán elmondta, hogy a járvány elején még bízott abban, hogy idén nyárra már rendben leszünk, ám mostanra a nyár végére tolta ezt az időpontot.

“Nem vennék repülőjegyet”

“De most teljesen el vagyok bizonytalanodva, inkább őszre teszem a nyitást, még nem vennék repülőjegyet nyárra” – mondta az infektológus főorvos. Néhány nappal ezelőtt pedig arról is beszélt, hogy szigorítani kell a koronavírus-járvány elleni védekezés miatti hozott intézkedéseken, mert a vírusmutánsok miatt egyre többen fertőződnek meg és kerülnek kórházba. Ez pedig a mai napon meg is történt, hiszen a kormány komoly szigorításokat jelentett be, ennek részleteiről a LikeNews itt írt.

Ellentmondásos

Mindezek tükrében pedig egy picit ellentmondásos az, hogy pont Szlávik János családtagjai utaznak külföldre nyaralni, úgy hogy itthon tombol a koronavírus harmadik hulláma, a fertőzöttek száma, a kórházban ápoltak és a halálos áldozatok száma pedig meredeken ível felfelé.

Keresték a főorvost

A lap egyébként az ügyben kereste a főorvost, ám egyelőre nem reagált.

Romló járványügyi adatok

Mint ismert a járvány harmadik hulláma elérte hazánkat is. Mint megírtuk csütörtökre 6278 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 152, többségében idős, krónikus beteg. Kórházban 6554 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen. IDE KAPCSOLÓDIK: Fekete csütörtök: rég nem látott magasságokban az új koronavírus fertőzöttek száma, meghalt 152 ember

Csak a védőoltás segíthet

Szlávik János egyébként pont a héten, kedden az M1 aktuális csatornán beszélt arról, hogy az intézkedéseken kívül egyelőre csak a védőoltással lehet védekezni a járvány ellen, ezért fontos, hogy minél többen minél hamarabb megkapják az első oltást.

Nem áll rendelkezésre elég oltóanyag

Mivel még nem áll rendelkezésre elég oltóanyag, több országban is elkezdték kitolni az első és a második oltás közötti időt az adott vakcina alkalmazási útmutatójában leírt maximális időig, így több ember kaphatja meg az első adagot, amely már ad valamennyi védettséget – mondta. Véleménye szerint ez helyes módszer, amíg nincs elég vakcina. EZ IS ÉRDEKELHET: Aggasztó dolgokról beszélt Szlávik János: csökken a súlyos betegek átlagéletkora, többen kerülhetnek intenzívre is

Ezzel kísérleteznek más országokban

Szlávik János beszélt arról is: egyes országokban azzal kísérleteznek, hogy a második oltáskor nem ugyanazzal a vakcinával oltanak, mint az első alkalommal, ezzel próbálva magasabb hatékonyságot elérni. Ezek még csak kísérletek, amelyeknek nem ismertek az eredményei, ezért egyelőre ragaszkodni kell ahhoz, hogy mindkét oltás ugyanazzal a vakcinával történjen – érvelt a főorvos. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Szlávik János – Forrás: TV2