Még nem tudta felfogni a család, hogy nincs többé György. Ő az a férfi, aki kamionjával 20 méteres szakadékba zuhant Szlovéniában, miután egy Opel Corsa letaszította az útról.

A kamionos feleségével és két gyermekével együtt élt, egy Borsod megyei pár száz fős településen. A családapa már 20 éve a kamionos szakmában dolgozott, emiatt általában másfél hetente tudott csak hazajárni. A baleset előtti hétvégén volt otthon utoljára, családja körében.

„Utoljára kedden beszéltünk. Másnap pedig már a főnöke hívott a szörnyű hírrel. Először fel sem fogtam, de még most sem akarom elhinni. Csak arra tudok gondolni hogy pénteken nyílik az ajtó és ő van a másik oldalán” – mondta az özvegy a Borsnak.

Az asszony érthetően, állandóan aggódott férje miatt, akivel mindig abban maradtak, hogy majd a férfi jelentkezik, mivel nem akarta telefonhívásokkal zavarni őt vezetés közben. A telefonhívás viszont ebben az esetben elmaradt.

Valéria még nem látta a férje utolsó másodperceiről készült felvételt, ami bejárta az egész internetet, szerinte sosem lesz képes végignézni a képsorokat.

György húsz éves fia még most is hazavárja édesapját. „A húszéves, születése óta sérült fiunk szalagavatója a hónap végén lesz, azt mondja, reméli, az apukája is ott lesz. Az egyetemista lányunk mindenben próbál segíteni” – mondta Valéria

A kamionsofőr édesanyja, aki a szomszéd településen él, is összeomlott.„Mondtam  neki a napokban, hogy mennyire várom, de most már hiába. Sohasem láthatom többé. Az elmondások szerint még az utolsó erejével is próbálta menteni a kocsit, egy igazi hős volt a fiam” – mesélte az idős asszony.

A szlovén rendőrség vizsgálatai alapján az Opel a kamion kormányozható kerekét találta el nagy erővel, emiatt a kamionosnak esélye sem volt korrigálni. A 41 éves vétkes sofőr akár 8 év börtönbüntetésre is számíthat egy közlekedési szakjogász szerint, aki hozzátette: egy hasonló balesetért Magyarországon maximum 5 év járna.

Kiemelt kép: RTL klub