Egy sződligeti nyugdíjas házaspár vesztette életét abban a Pest megyei vonatbalesetben, amely vasárnap esete történt Václiget és Sződliget között. A helyszínelésre az áldozatok unokája érkezett.

Tragikus vonatbalesetben vesztette életét egy sződligeti nyugdíjas házaspár. B. M. és felesége autóját vasárnap este 10 óra körül a Budapest irányába közlekedő prágai gyors sodorta el a václigeti vasúti átjáróban. A balesetről részletesen a LikeNews.hu itt írt.

A tragikus balesethez a saját unokájuk érkezett a rendőrségtől helyszínelni, a kollégái vitték haza.

„Fel sem fogjuk, ami történt! Most ünnepeltük a 75. születésnapját, és kedden mentünk volna kirándulni Gödöllőre – mesélte a Blikknek az elhunyt házaspár barátja.

„Annyira vidám, társaságkedvelő emberek voltak! Mindketten szabóként dolgoztak azelőtt, de híres gyűjtők is voltak. Misi még a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült a ruhacímke-gyűjteményével” – mondta G. József.

Juhász Béla, Sződliget polgármestere elmondta, a köztiszteletnek örvendő B. M. kilenc éve az Idősek Tanácsának is tagja volt.

„Engem éjjel 11-kor értesítettek, hogy baleset történt a václigeti átjárónál. A rendőrség azt mondta, az idős férfi valószínűleg rosszul vette be a kanyart, így az autója első kereke beszorulhatott a sínek közé. Ezután tolatni próbált, mivel a helyszínelők kaparásnyomokat találtak a síneken” – mondta a Blikknek a polgármester, majd hozzátette: onnantól, hogy pirosra vált a jelzőlámpa, 11 másodperc alatt ér a vonat az átjáróhoz a 120 km/órás vasúti szakaszon.

A kis Suzukit körülbelül egy kilométeren keresztül tolta maga előtt a vonat. A helyszínre érkező váci rendőr, tragikus módon, pont az idős házaspár unokája volt, így őt a kollégái azonnal haza is vitték, mert személyes érintettsége miatt nem vehetett részt a helyszínelésben. Az unoka nem reagált a megkeresésünkre.

Váczi Viktor, a Mávinform sajtóügyeletese közölte: a jelzőlámpa a baleset idején működött, a vonaton senki nem sérült meg.

Kiemelt kép: police.hu