Egyedül nevelte fel Dobos Attila Mary Zsuzsival közös lányukat. A zenész nemrég mesélte el, hogy hogyan „lopta” el a néhai énekesnőtől Angélát, akiről édesanyja lemondott.  

Dobos Attila és Mary Zsuzsi Németországban éltek együtt. A zenész fogorvos végzettségéből próbált megélni, éppen egy állásinterjúra ment, amikor otthagyta Zsuzsit a hat hónapos babájukkal. Boldogan ment haza, hogy megvan az állás. Erre akkori felesége csak annyit mondott, hogy neki mindegy, mert ő beáll Klapka Györgyhöz sztriptíztáncosnak.

Dobos Attila ekkor úgy érezte, vége az életének.

„Akkor kezdődött a harc a gyerekért. Klapka akkor három nővel élt együtt, Zsuzsi volt a negyedik. München mellett egy faluban kaptam állást, oda költöztem. Minden hétvégén mentem Düsseldorfba hétszáz kilométert, hogy a kislányomat babakocsiban sétáltathassam. Nem szakíthatták el tőlem! Zsuzsi nem törődött a gyerekkel, a sztriptízes lányok gondozták. Az volt a célom, hogy ebből a fertőből elhozzam” – mesélte történetét Dobos Attila a Borsnak.

A szerelmi csalódását csak úgy tudta túlélni az énekes-dalszerző, hogy megtalálta Istent.

„ Zsuzsival megegyeztünk, hogy én fogom nevelni. Kibérel­tem egy lakást Münchenben, és találtam egy idős magyar nénit a bibliakörben, hogy pesztrálja a babát, míg dolgozom. Zsuzsi minden feltételét teljesítettem, mire az arcomba röhögött: nem gondolod, hogy odaadom a gyereket! Amikor elmentek Klapkával a Kanári-szigetekre nyaralni, a babát az egyik sztripperre hagyta” –mondta a zenész

Attila ekkor elvitte sétálni a tizenegy hónapos kislányt, és megírta a sztriptíztáncosnőnek, hogy ne várja a gyereket, mert nem viszi vissza. A hölgy ezután szólt Klapka Györgynek és Mary Zsuzsinak, hogy mi történt.

„Erre mit tettek Zsuzsiék? Meghosszabbították a nyaralást! Hónapok teltek el, mire az ügyvédjétől le­velet kaptam, amiben anyagi kö­vetelések voltak, szó sem esett a gyerekről. Angélának anyja helyett anyja voltam, pelenkáztam, etettem, tanítottam. A mai napig könnybe lábad a szemem, amikor anyák napján egy szál virágot kapok tőle.” –meséli ma is megtörten Dobos Attila.

A zenész-fogorvos négy vérszerinti gyereket nevelt fel és öt unokája született. Most pedig alig várja, hogy újra színpadra állhasson januárban az 50+ Táncdalfesztivál nevű eseményen.

Kiemelt kép: Mary Zsuzsi és Dobos Attila – Forrás: slagermuzeum.hu