Nem tudjuk, hogy te hogy vagy vele, de mi rendkívül idegesítőnek tartjuk, amikor egy a lakásba betévedt szúnyog köröz a fejünk felett éjjel. Még ha nem is csíp meg, a döngicsélésétől egyszerűen nem lehet elaludni. 

Ha nem szeretnél ilyen helyzetbe kerülni, akkor mindenképpen célszerű felszerelned az ablakaidat szúnyoghálóval. Számtalan eltérő típusú, színű, méretű és technológiával felvértezett változata létezik manapság, amelyek között akad néhány olyan abszolút újdonság is, melyek kapcsán a legtöbbünk nem igazán tudja, hogy mire is való, vagy hová ajánlott elhelyezni. 

Ezért is gondoltunk arra, hogy sorra vesszük a leggyakoribb szúnyoghálótípusokat, amelyek közül néhány a Lakberbazár rovarvédelem kategóriájában is elérhető. 

Fix keretes szúnyogháló

A felsorolásunkat az egyik legismertebb típussal, a fix keretes szúnyoghálóval kezdjük, amely alapvetően több altípust foglal magában. A használata mellett leginkább az szól, hogy semmilyen rovar nem képes megkerülni, ezáltal pedig a belső terekbe sem képesek bejutni a rovarok. 

Rendkívül stabil és erős a szerkezete, a megjelenése pedig igazán elegáns, méghozzá a rejtett sarokelemeknek köszönhetően.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a legtöbb altípus egyszerűen le- és felszerelhető, még az is boldogul vele, aki alapvetően kevesebb kézügyességgel rendelkezik. Így a szezont követően, vagy ha netalántán bekoszolódnának, könnyedén eltávolíthatók a nyílászárókról.

Tépőzáras szúnyogháló

A tépőzáras szúnyogháló inkább egy átmeneti megoldást jelent, legfeljebb egy-egy szezonra alkalmas, mivel nem igazán áll ellen a szélnek, sőt mi több, bizonyos esetekben még a nagyobb rovarok is kikezdhetik.

Az előnyei közé sorolható, hogy az öntapadós matricának és a tépőzának köszönhetően könnyen és gyorsan felhelyezhető bármelyik nyílászáróra.

Rolós szúnyogháló

Ez a típus jelenti talán az egyik legfejlettebb és legelegánsabb megoldást az összes közül. A nevéből már valószínűleg kitalálhattad, hogy a működése a rolóhoz hasonló. Így ha nincsen rá szükség, akkor egyszerűen csak fel kell húzni. Abban az esetben pedig, ha meg akarod védeni az otthonodat a rovaroktól, könnyedén leengedheted.

Pliszé szúnyogháló

A dekoratív megjelenésű pliszé szúnyoghálót hagytuk a felsorolásunk végére, amely akár nagyobb felületeket is lefedhet.

Mellette szól, hogy remekül ellenáll a környezeti hatásoknak, a működése pedig csendes és gördülékeny. Sőt, még a karbantartása is rendkívül egyszerű, vizes lemosásból áll mindössze. 

Egy szó mint száz, ha vigyázol rá és rendeltetésszerűen használod, akkor garantáltan hosszú élettartamú lesz majd. 

Reméljük, hogy a fentebb leírtak hasznodra válnak majd, és sikerül eldöntened, hogy melyik típust is válaszd az ablakaidra.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a lakberbazar.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.