Két éve halt meg Tahi Tóth László, felesége csak most jutott el oda, hogy el tudja engedni őt. Nagyon szerettek volna egy közös gyereket, de ez nem adatott meg nekik.

 „Mostanra múltak el belőlem azok a fájdalmas, visszatérő képek, amelyeket a férjem utolsó időszakának szenvedéseiből őriztem” – mondta a Bestnek Kárászy Szilvia.

Az együtt töltött 25 év során egyetlen vágyuk nem tudott teljesülni, mégpedig hogy gyermekük legyen. Mindketten szerettek volna egy közös gyereket, ami ugyan nem adatott meg számukra, de így is boldogan élték meg házasságukat.

 „Még soha nem beszéltem erről a nyilvánosság előtt, de nincs mit titkolnom. Mindent megtettem azért, hogy gyerekünk legyen. Elhatároztuk, ha a sors ad gyereket, szeretettel, örömmel várjuk, de mesterséges úton nem szeretnénk. Szomorúak viszont sosem voltunk emiatt. Mindenkinek más az útja, az élete” – árulta el Szilvia.

Tahi Tóth László halála óta sokszor gondolta arra, milyen lenne, ha mégis született volna babájuk.

„Persze, miután meghalt a férjem, sokszor gondoltam rá, milyen jó lenne, ha most itt lenne egy pici Laci, aki ma már nagy gyerek is lehetne, de nekünk nem így alakult. Mi úgy éltünk, hogy néha ő volt az én gyerekem, néha én voltam az ő lánya, voltunk egymás szerelmei és legjobb barátai… Ha gyermekünk lett volna, Laci biztosan elveszítette volna ezt a teljességes státuszát. Ki tudja, lehet, hogy a házasságunk rovására ment volna, ez is elképzelhető.”

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész halálát követően özvegye többször is került hullámvölgybe, volt hogy a gyász miatt nem vállalt el sem fellépéseket, sem bármilyen más felkérést. Viszont már újra képesnek érzi magát az alkotásra, hiszen férje is ezt várná el tőle.

„Most viszont már elindult bennem egy alkotói, megújulási folyamat. Az hiszem, az életem újraalkotásának érkezett el az ideje. Laci annak örülne, ha azt látná, hogy újra ‘alkotok’ és boldog vagyok. Mi 25 éven át voltunk útitársak, és bár nehezen, de mára elengedtem őt, és most egyedül folytatom tovább – boldogan az emlékeimmel és a jelenemmel” – mondta Kárászy Szilvia.