A koronavírussal küzdő, Budajenőn élő legenda bevallotta, hogy a kórházban töltött napok alatt többször is úgy érezte, elindult a „túloldalra”.

Emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot Pataky Attila, aki heroikus küzdelmet folytatott a koronavírussal és végül sikerült a gyógyulás útjára lépnie, még ha ő maga a saját bevallása szerint nem minden pillanatban hitt benne, hogy győztesen jöhet ki a harcból. 

A betegség nem csak fizikálisan, de lelkileg is meggyötörte az EDDA frontemberét, így nem csoda, hogy a legenda nem tudta visszatartani a könnyeit, amikor a mögötte álló időszakról mesélt a Retró Rádió reggeli műsorában.

„Volt két napom, nem szégyellem, amikor ment el a világ. Én akkor azt mondtam: Elég volt! Éreztem, hogy valami húz át és én engedem, mert már nem akarom többé, hogy fájjon… A feleségem, Orsi húzott vissza, nem engedett el… Engem a szeretet tartott itt, az száz százalék. Iszonyú félelem és rettegés lesz úrrá rajtad, ahogy mész össze” – idézte fel a kórházban töltött idő legsötétebb óráit Pataky Attila, aki a Ripostnak is őszintén beszélt az átélt gyötrő fájdalomról.

„Valahogy úgy találták ki ezt a vírust, hogy ne csak a testet, de a lelket is gyötörje. A legkeményebb órákban szó szerint elkezdtem elengedni az életet, de ez egy folyamat volt. Eleinte azt gondoltam, hogy ezt is legyőzöm, ahogy korábban már annyi mindent, megvolt a hitem, hogy nekem léteznem kell. Aztán a fájdalom szép lassan elkezdi kioltani ezt a hitet és eljött a pillanat, amikor minden engem körülvevő siker, szeretet és csillogás ellenére menni akartam… Elég volt az egészből!”- mondta lapunknak a zenész, aki biztos benne, hogy felesége, gyermekei és a rajongok szeretete az, ami szép lassan visszahozta őt az életbe.

Attila pénteken, végül saját felelősségére hagyta el a Szent László Kórházat, azóta pedig otthon lábadozik. Már arra is volt ereje, hogy levonja a tanulságot mindabból, amivel szembe kellett néznie. „Soha többé nem engedem el a fényt! Jöjjön bármi az életben, nem engedem, hogy olyan mélyre sodorjon, mint amilyen mélyen most jártam. Soha többé nem akarom egy pillanatra sem elveszíteni a feleségem, a gyermekeim és az EDDA rajongók mosolyát, mert most egy kicsit mindegyiket elvesztettem, de többé ezt nem engedem… Talán majd odaát megértem kik és miért szabadították ránk ezt a vírust és azt, hogy mégis hogyan keveredhettem velük egy helyre ebben az univerzumban…”- gondolkodott el a legendás zenész, akire még hosszú gyógyulási folyamat vár, de tudja türelmesnek kell lennie.

Ahhoz, hogy a tüdőm teljesen meggyógyuljon, még idő kell, de a lelki sebek talán még hosszabban gyógyulnak majd. Dolgozom az életerőmön is igyekszem újra elhinni, hogy a nap tényleg süt. Tudtam, hogy mi van odaát, hiszen jártam már ott korábban, de most szétszakadt a lelkem…” – mondta a Ripostnak Pataky Attilla.

Kiemelt kép: Pataky Attila