Jó társaságban finom ételeket és italokat fogyasztani igazán kellemes időtöltés. Ha pedig mindezt otthon, és mégis a szabadban tudjuk megtenni, akkor igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

A nyár slágere a grill

A grillezés méltán népszerű a nyári időszakban. Egyrészt azért, mert grillezni kis túlzással szinte bármit lehet, akár a desszertet is elkészíthetjük a rácson. Persze nem mindegy, hogy milyen eszközökkel sütögetünk. A finnshop.hu szabadidős kellékeinek kínálatában sok mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet. 

Amikor grillezünk, nyilván egy grillsütőt mindenképp be kell szereznünk. Ezenfelül az alapanyagoknak is rendelkezésre kell állni. Ezenkívül pedig jó, ha vannak éles késeink is. Nemcsak az étkezéshez szükséges egy-egy jó kés, hanem az előkészületekhez is. Zöldséget hámozni, húst szeletelni és így tovább – egy nagyobb szakácskésre és egy szeletelőkésre biztosan szükségünk lesz. 

Eszközök a grillezéshez

Ezenkívül érdemes beszerezni tartós és minőségi csipeszeket és forgatóvillákat is, hisz a forró grillen valamivel forgatni kell a húsokat, zöldségeket. Egy normál villa nem felelhet meg erre a célra, hisz annak a nyele rövid, így könnyen megégethetjük magunkat. A grill-lapátok, -villák, csipeszek hosszú nyelével pedig kényelmesen tudjuk ezt megtenni. 

Ne feledkezzünk meg az edényekről sem, hisz nem mindent lehet közvetlenül a rácson megsütni. Ide tartoznak a halak, melyeket valamilyen grillezőtálcán tudunk a legkényelmesebben elkészíteni. 

De ugyanígy meg lehet említeni az apróbb zöldségeket is, karikaburgonyát, gombát például. Ezek hajlamosak a rácsok között lepotyogni, így érdemes itt is valamilyen tálcát használni. 

Végül pedig a szakácsról se feledkezzünk meg. Egy megfelelő kötény nemcsak jópofa dolog, hanem igen hasznos is. Megvédi viselőjét a fröccsenő zsírtól, nem koszolódik a saját ruhánk, a sütögetés végeztével kényelmesen tudjuk folytatni a napot.

Grillezett finomságok 

A grillezés azért sokak nagy kedvence, mert variáható, sokoldalú. Szinte nincs is olyan dolog, amit ne grillezhetnénk meg. A legtöbben persze a húsokra gondolnak, amikor grillezésről van szó, ami nem is csoda: a tarja, oldalas, csirkeszárny, csirkecomb igazán jó választás, és ezek is változatosan fűszerezhetők. 

De akár egy hamburgeres grillpartit is szervezhetünk, ahol a zsemlét picit előpiríthatjuk a grillen, aztán jöhet rá a húspogácsa. Itt vannak továbbá a zöldségek is: a cukkini, gomba, kukorica, burgonya, hagyma is finoman átpirul a grillen. 

Ha pedig valami igazi különlegességre vágyunk, készítsünk desszertet is. Persze előtte takarítsuk le a rácsot vagy használjunk grilltálcát. Banánt, körtét, barackot is süthetünk, ezeket aztán fagyival és tejszínhabbal tálalva biztosan elvarázsoljuk vendégeinket. Épp ezért olyan népszerű a grillezés, mert mindig más és más élményt és ízvilágot kínál. 

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a finnshop.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.