Egyáltalán nem fogad betegeket a tatabányai kórház. Az intézményben a magas koronavírus-fertőzöttség miatt rendelt el zárlatot az országos tisztifőorvos.

A Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán zárlatot, és valamennyi járóbeteg-szakrendelés szüneteltetését rendelte el Müller Cecília országos tisztifőorvos – írja Facebook-oldalán az intézmény.

Azt írják: „Tudjuk, nagy a bizonytalanság. Bennünk is. Tisztelettel kérjük együttműködésüket! Ebben a számunkra is újszerű és váratlan helyzetben támogatásukat és bizalmukat is kérjük. Biztosítjuk Önöket, hogy a lakosság számára a legmegnyugtatóbb módon próbáljuk tenni, és legnagyobb biztonságot adva tesszük a dolgunkat! Információk birtokában, még a mai napon, minden részletre kiterjedően tájékoztatjuk a lakosságot!

A járóbeteg-ellátások igénybevételének módjáról (szakrendelések, UH, CT, MR, laborvizsgálatok) egységekre bontva, hol és miként tudják igénybe venni folyamatosan frissítve tesszük közzé a tudnivalókat.”

Kórházon belül is terjed a járvány

A Szent Borbála Kórház több mint 60 dolgozója van házi karanténban. Kedden írt arról a LikeNews.hu, hogy a sürgősségi osztály dolgozói nem hagyhatják el az intézményt.

Ebben a kórházban dolgozott az a 41 éves férfi is, aki múlt héten halt meg koronavírusban. Valószínűleg az intézményben fertőződött meg.

Kiemelt kép: Szent Borbála Kórház