A WPC termékek verhetetlen tartósságuknak és gondozásmentességüknek köszönhetően világszerte egyre népszerűbbek, így egyre többen alkalmazzák, ha a teraszok burkolására, illetve kerítéshez keresnek alapanyagot.

A környezetbarát WPC panelek tökéletes alternatíváját jelentik a faléceknek, hiszen látványukban ugyanazt kínálják, azonban élettartamban jóval többet, és mindezt a macerás karbantartás nélkül. A WPC kerítés és WPC teraszburkolat szinte mindenki számára ismert, hiszen időtálló szépségével, fához hasonló megjelenésével rengeteg helyen találkozni vele, de arról kevesebben tudnak, hogy korlát- és kerítéselemként is használható. Ismerd meg a legfőbb jellemzőit, dönts mellette és élvezd a gondtalan éveket! 

A legfőbb előnyök

A fa nem csupán természetes szépsége okán kedvelt építőanyag, hanem könnyű megmunkálhatósága is hozzájárul ehhez, ugyanis házilagos kivitelezéssel is a megfelelő méretre és formára alakítható. Azonban kevesen számolnak magas karbantartási igényével, azzal, hogy 1-2 évente bizony csiszolást, festést kíván, és időnként javításra is szorul. Ennek hiányában jelentősen csökken az élettartama, illetve veszít a szépségéből. 

Beltéren is kezelni szükséges, de az időjárásnak kitett kültéri felhasználás esetén különös gondoskodásra van szüksége annak érdekében, hoy sokáig megőrizze eredeti tulajdonságait. Ez az évek, évtizedek során nem kis munkával jár, illetve sokba is kerül, ezért lehetőség szerint olyan anyagokat válasszunk, amelyekkel könnyebbé tehetjük a dolgunkat.

Szabadulj meg a csiszolás és a festés nyűgétől!

A WPC az angol elnevezés, a Wood Plastic Composite rövidítése, és egy olyan kompozit anyagot takar, amelyet újrahasznosított farost és műanyag megfelelő adalékanyagokkal történő préselésével alakítanak ki. Az így nyert ötvözet magában hordozza a legfőbb alapanyagok legnagyobb előnyeit, vagyis dekoratív, faerezet mintázatú és rendkívül tartós. 

A többféle árnyalatban kapható WPC lécek anyagukban színezettek, ezért nem fakulnak, továbbá alak- és mérettartóak, vagyis nem vetemednek, így idővel sem veszítik el szépségüket és eredeti funkciójukat.

További nagy előnye, hogy a fával ellentétben csak minimális karbantartást igényel az évek során, ahhoz hasonlóan viszont egyszerűen megmunkálható, vágható, így alkalmas egyedi igények megvalósítására. 

Tisztítása egyszerűen, seprűvel történhet, illetve makacsabb szennyeződések esetén bevethetjük a magasnyomású mosót is.

Egy sokoldalú anyag

A WPC panelek egyik vagy mindkét oldala bordázott, így csúszásmentes felületet képez, illetve a fával ellentétben nem szálkásodik, ezért leggyakrabban teraszok burkolására használják, de alkalmas stégek, medencepartok fedésére is, továbbá kerítéslécként és korlátnak is kiváló.

Kültéri járófelületek, kerítések, kukatároló és más, hagyományosan fából készült kerti építmények kialakítását tervezed? Akarj jót magadnak, fontold meg az esztétikus, időtálló és gondozásmentes WPC elemek alkalmazását!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a wpcnagyker.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.