Tévedésből verte meg ivócimboráját az a hevesi férfiak, aki azt hitte, barátja lopta el a pénzét. Később a pénz megkerült.

A mátraderecskei férfi egyik ismerővel italozott együtt a helyi kocsmában, ahonnan mindketten részegen tértek haza.

Otthon a vádlott keresni kezdte a pénztárcáját,  de nem találta. Ebből arra következtetett, hogy ivócimborája tulajdoníthatta el. Úgy emlékezett, hogy 130 ezer forint volt nála, ezért „felindult állapotba került”. Ezek után úgy döntött, hogy azonnal rendezi az ügyet.

Nem sokkal éjfél előtt szólt szintén ittas öccsének, hogy kísérje el őt a sértett otthonába, mert akár erőszak árán is vissza akarja szerezni a pénzét. A két testvér rövid utcai szóváltás után a nyitott kapun át bement a történtek előtt értetlenül álló sértett udvarára, majd sértegetni kezdte a házigazdát és azzal fenyegetőzött, hogy agyon fogja ütni, A részeg férfi ordítva követelte a 130.000 forintját, majd amikor nem kapta meg, öccsével közösen rátámadt a háziakra.

A sértettet leütötték, majd a földre került férfit tovább ütlegelték, a segítségére siető feleségét pedig lökdösték és szidalmazták. Csak akkor hagyták abba, amikor az asszony megpróbálta riasztani a rendőrséget.

Miután hazaértek, otthon megtalálták az ellopottnak hitt készpénzt. Mint kiderült, a terhelt nem is vitte magával a pénzt a kocsmába. Másnapra a tárcája is megkerült, azt a sértet hazafele menet hagyta el az utcán.

Az egri ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és pártfogó felügyelet elrendelését kezdeményezte, valamint azt, hogy a két terhelt térítse meg a felmerült bűnügyi költségeket.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: matraderecske.hu