A 28 éves férfi igazi időzített bomba. Már két alkalommal ölt a közúton, de a három halálos áldozat sem állította meg abban, hogy újból volán mögé pattanjon vezetői engedély nélkül. Most újra bíróság előtt áll.

Amfetamint és metamfetamint is fogyasztott a vezetés előtt az a férfi, akinek utasai az idén februárban balesetben életüket vesztették.

A győri 28 éves férfi a tragédia reggelén két utasával haladt az M1 autópályán Budapest felől Hegyeshalom irányába. A férfi autójának középvonala a sávokat elválasztó terelővonal környezetében haladt.

A 110. kilométerszelvény közelében a gépkocsi utolért egy kisteherautót, amely 80-88 km/h sebességgel ment. A sofőr azonban figyelmetlen volt, nem vett fel követési távolságot. A vészhelyzetet észlelve változatlan sebességgel, balra kormányzással próbálta az ütközést elkerülni, ennek ellenére az autó jobb eleje közel párhuzamos helyzetben nekiütközött a kisteherautó bal hátsó részének.

A kisteherautó az ütközéstől a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, majd az oldalára borulva megállt. A vádlott által vezetett jármű jobb oldali A és B oszlopai kinyíródtak, a tetőlemez hátrahajlott, miközben az autó többször nekiütközött a jobb oldali szalagkorlátnak, ahonnan a másik oldali szalagkorlátnak lökődött, majd a belső forgalmi sávban állt meg.

A járműben utazó két utas, egy 21 éves férfi és egy 34 éves nő, a helyszínen életét vesztette. A kisteherautó vezetője és a vádlott is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A vádlott terhére rótt, visszaesőként megvalósított halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő –írja a 112press.

Kiemelt kép: autóroncs a baleset után – Forrás: 112press