Csütörtökön, dél környékén megszúrtak egy tanárt a győri Jedlik Ányos Középiskolában. Az elkövetőt elfogták.

FRISSÍTÉS:

A 24.hu információi szerint az áldozat egy matematika-fizika szakos tanárnő, aki egyébként az intézmény korábbi igazgatójának a lánya. Az esetről egyelőre annyit tudni, hogy egy tanítási óra végén történt, miután a tanárnő az érintett diák szerint túl rossz osztályzattal jutalmazta a teljesítményét, ezért dühében késsel rátámadt az osztályteremből éppen távozó pedagógusra, hátulról többször is megszúrta őt. A támadót az osztálytársai fékezték meg.

Az elkövető jó tanuló, kollégista diák, aki novemberben még tanulmányi versenyen képviselte iskoláját.

Oláh Attila sebész professzor, a győri Petz Aladár kórház orvos-igazgatója elmondta: a tanárnő élete nincs veszélyben, bár több szúrást kapott. Az egyik a hátát érte, de a tüdejét nem sértette meg a kés. Az alkarján lévő sérüléseit viszont meg kell műteni. A hátsérülése miatt a kórház mellkas-sebészeti osztályára került megfigyelésre.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 17 éves fiatalkorú fiúval szemben.

ELŐZMÉNY:

Megszúrtak egy tanárt csütörtökön délben Győrben. A Jedlik Ányos Középiskolában történt esetet a rendőrség is megerősítette. A feltételezett elkövetőt elfogták, a sértettet, vagyis a tanárt kórházba vitték.

 Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja az Indexnek azt mondta, nagyon sajnálják, megrendüléssel értesültek a történtekről.

Mindent megteszünk a diákok és kollégák érdekében, hogy ez az ügy tisztázásra kerüljön. A rendőrség is vizsgálódik, mi pedig pszichológus és más segítők közreműködésével igyekszünk segíteni.

Az Index megkereste az iskolát, az igazgató azonban nem kívánt nyilatkozni, ugyanakkor úgy tudjuk, nagy a felfordulás az intézményben. Az ügyben kerestük a mentőszolgálatot is, amint választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

Tavaly februárban is történt egy országos visszhangot kiváltó tragikus támadás Győrben. Akkor az E.On győri igazgatóhelyettesét késelte meg egy munkatársa. Az áldozat megpróbálta megakadályozni, hogy a feldúlt dolgozó rátörjön az igazgatóra, a támadó ekkor rántott kést és szúrta meg nyolcszor az igazgatóhelyettest, aki másnap belehalt sérüléseibe. A támadó ezután kiugrott az ablakon.

Kiemelt kép: helyszínelnek a Jedlik Ányos Középiskolában – Forrás: police.hu