Az izzadásgátló megválasztása során nem árt szem előtt tartanunk, hogy a bőrünkre juttatott anyagok bejutnak a szövetekbe. Ugyanakkor pórusösszehúzó hatással is számolnunk kell, ebből kifolyólag gátlódik a nyirokrendszer méreganyag-ürítése. A kockázatos összetevőjű termékek helyett azonban választhatunk természetes dezodorokat. 

Natúr dezodorálás vagy izzadásgátlás? 

A klasszikus tömegtermékek legkockázatosabb komponensei között tartják számon az alumíniumsókat, parabéneket és a triklozánt. A jó hírünk, hogy ezen összetevők helyettesíthetők, méghozzá természetes növényi kivonatokkal. Izzadásgátlásra alkalmazhatók a Salvia officinalis, Mentha spicata, Hamamelis virginiana hatóanyagai, melyek a natúr- és biokozmetikumokban is fellelhetők. A BIOLA Webshop dezodorok választékában természetes megoldások közül válogathatunk. 

Remek választás például a Bio orvosi zsályás dezodor, mely természetes gyógynövény komponensei révén segít egy higiénikus bőrállapot megteremtésében, emellett kellemes, friss, üde illatot biztosít. Az orvosi zsályában lévő illóolaj antiszeptikus hatású, ezáltal a mikrosérülések regenerációjában is közreműködik. Egy környezetbarát, egészségtudatos opció, hogy frissnek, üdének érezhessük magunkat. A gyógynövények erejét kihasználva úgy érhető el mindez, hogy nem avatkozunk bele szervezetünk normál működésébe. 

A vegyi szemléletű izzadásgátlókban mesterséges illatanyagok is fellelhetők, ellenben a natúr készítményekben az illóolajok teremtik meg a kellemes illatot. 

A természetes dezodorálás tudnivalói 

A natúr termékek által testünk egészséges működését nem befolyásoljuk, hiszen nem gátlódik a verejtékmirigyek alapvető funkciója. A nyirokrendszer méreganyag-kibocsátása a normál ütemében zajlik. 

A komfortos, higiénikus állapot a gyógynövények segítségével is megteremthető. Például a teafaolaj képes semlegesíteni a baktériumokat, ezenfelül gondoskodik az üde, friss bőrérzetről.

A natúr kozmetikumokban leggyakrabban megtalálható növényi alkotók például a teafa, citromfű, eukaliptusz illóolaj. Gyógynövény kivonatok közül pedig néhány kiemelendő a kamilla, az orvosi zsálya, a Yam gyökér, a bíbor kasvirág és a körömvirág. 

Testpermetek, krémdezodorok az igényeknek megfelelően

Érzékenyebb bőrre javasolt a BIOLA szenzitív roll-on krémdezodor, mely körömvirág és bíbor kasvirág kivonatát tartalmazza. Ez a csodás készítmény kifejezetten érzékeny bőrűeknek és kismamáknak készült. Zsálya és varázsmogyoró kivonatával hosszantartó megoldást kínál a kellemetlen testszag ellen! 

Biodinamikus összetevőkben gazdag testpermet a Bio mandarin dezodor, mely teafa, citromfű, citrom, eukaliptusz illóolajokat tartalmaz, ezenfelül yam gyökér, kamilla, orvosi zsálya kivonatot is.

Igényeinkhez mérten választhatunk krémesebb állagú készítmények, illetve testpermetek közül, melyek hajtógázmentesek. Törődjünk testünkkel természetes módon!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.