Site icon LikeNews

Tornaóra közben, az öltözőben akart végezni magával egy baranyai diák

Testnevelés óra közben kisétált egy tanuló az öltözőbe és felakasztotta magát. Szerencsére osztálytársai meg tudták menteni az életét.

Az eset szerdán történt a Baranya megyei Kozármislenyben.

Fizikailag szerencsére már jól van az a negyedikes fiú, aki a Janikovszky Éva Általános Iskola tanulója, a lelki és mentális állapotának megfigyelésére kórházba került. A Szabad Pécs úgy tudja, nem helyi, hanem egy közeli településen élő tinédzserről van szó.

Az egyik szülő igencsak fel volt dúlva, mivel azt mondta, hogy szerdán késő délután észrevette, hogy a negyedikes gyermekével valami nem stimmel, nem úgy viselkedik, ahogyan szokott. Amikor rákérdezett ennek az okára, a gyermek elsírta magát. Aztán bevallotta, hogy egy osztálytársa aznap, az iskolában, tanóra közben felakasztotta magát. Állítólag az igazgató arra kérte a diákokat, hogy ne beszéljenek otthon a történtettekről.

Ráadásul a szülő azt is elmesélte, hogy ezt követően hívott más szülőket is, s kiderült: több helyen is ugyanezt mondták a gyerekek, a történtekről is, és az igazgató kéréséről is.

A legfontosabb: a negyedikes fiú szerencsére túlélte az esetet. Sőt, valószínűleg az ijedtség nagyobb lehetett, mint végül a fizikai sérülés. A lelki és mentális állapota miatt azonban nagyon is szükséges volt a beavatkozás, és a megfigyelés, és még szükséges lehet a későbbiekben is. Az esethez rohammentőt hívtak, és szükség volt a mentőorvos és az ápolók helyszíni beavatkozására is.

Nem sikerült jól elvégeznie a feladatot

A 10-12 év közti fiú szerdán napközben a teljes negyedik évfolyamának, négy osztálynak tartott együttes testnevelés órán vett részt.  Egy vagy több feladatot azonban nem, vagy nem megfelelően sikerült elvégeznie.

Az egyik ilyen után a gyerek azzal a felkiáltással hagyta el a tornacsarnokot, hogy akkor ő most megy és öngyilkos lesz. Miután elhagyta a tornatermet, az öltözőbe ment, ahol tényleg megpróbálta magát felakasztani.

Szerencsére nem sokkal később több osztálytársa is utánament, s egyiküknek, egy magasabb, erősebb termetű fiúnak fiúnak sikerült megmentenie a diákot. Azonnal riasztották a mentőket, ők a helyszínen ellátták a fiút, s gondoskodtak a megfelelő egészségügyi intézménybe való szállításáról.

Az intézményi szabály és protokoll szerint a testnevelőtanárok nem mennek be a gyerekek öltözőjébe, a folyosón várják meg őket, de itt valószínűsíthetően csupán arról volt szó, hogy amíg a testnevelő a többi, nem kevés gyerekre vigyázott, néhány osztálytársat a gyermek után küldött, hogy megnézzék, nem készül-e valóban meggondolatlanságra.

Az iskola nem reagál

A Szabad Pécs, miután megkeresésükre nem reagált az iskola, elérte Bíró Károlyt is, Kozármisleny polgármesterét. Megerősítette, hogy valóban történt egy ilyen megdöbbentő eset, s hogy szerinte az a legfontosabb most, hogy a diák jól van, s hogy a tanulókkal már ma szakemberek foglalkoztak.

A polgármester azt mondta, hogy az igazgató cáfolta, hogy megtiltották a diákoknak azt, hogy bárkinek beszéljenek az esetről. Ők csak annyit kértek, hogy amíg szakemberek nem érkeznek az iskolába, és nem beszélnek a diákokkal, addig, azaz csütörtökig, ne beszéljenek a történtekről, lehetőleg senkinek.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Kozármisleny, Janikovszky Éva Általános Iskola – Forrás: GoogleMaps

Exit mobile version