Fényképezkedés közben a tengerbe esett egy magyar családapa és az 5 éves kislánya múlt hét vasárnap a kanári-szigeteki nyaralásuk során. Két helyi férfi azonnal a segítségükre sietett, de már csak a kis Dórát sikerült megmenteniük.

A nyaralását töltötte egy négytagú magyar család a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken. Vasárnap azonban súlyos tragédia történt. A késő délutáni órákban a család (apa, anya és egy 5, valamint egy 3 éves kislány) Gran Canaria szigetén a Guayedra strandon járt, ahol a tragikus eset is megtörtént. Két helyi, húszas évei elején járó fiatal, Nagore és Raúl szemtanúja volt a történteknek, és a segítségükre is siettek – írja a Bors.

„Egy forró délután volt vasárnap. Éppen a parton ültünk egy étteremben, amikor láttuk, hogy egy család a parton fényképezkedik. Elég kiszámíthatatlan volt a tenger, nagyok voltak a hullámok. Egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy egy nagy, kicsapó hullám berántja az édesapát és a kislányát, akik a sziklaparton álltak, és fürdőruhában voltak. Egy percig sem tétlenkedtünk, mindketten a segítségükre siettünk” – mondta az egyik férfi az egyik spanyol lapnak.

A két spanyol férfi az 5 éves kislányt megtalálta a hullámokban, aki arccal lefelé lebegett a vízen. Az édesapának viszont semmi nyomát nem lelték. Nagorét és Raúlt viszont a magyar gyermekkel, Dórával együtt nem a part felé, hanem befelé sodorták a hullámok. Nem volt eszméleténél, így stabil fogást kerestek rajta. Dóra ekkor szerencsére magához tért, vizet hányt, de a körülményekhez képest jól volt.

Természetesen a parton lévők egyből értesítették a kanári-szigeteki speciális hatóságokat, akik egy helikopterrel kimentették őket. Mindannyian kihűltek, így kórházba vitték őket, a kislánynak azonban különösen súlyos volt az állapota. Szerencsére azonban ő is hamar stabilizálódott, és már a napokban elhagyhatja a kórházat, és hazatérhet Magyarországra.

A két megmentő időközben meglátogatta Dórát, aki rendkívül hálás volt: megölelte őket, és kö­szönetet mondott nekik, hogy megmentették az életét.

A magyar édesapát azóta is nagy erőkkel keresik, de eddig nem találták meg a kanári-szigeteki hatóságok.

Hasonló tragédiák

2019 augusztusában már történt egy hasonló tragikus baleset a Kanári-szigeteken, amiben egy 30 éves magyar ember volt érintett. Oszkó Attila barátjával és annak párjával utazott a szigetre. A délnyugati rész egyik sziklás partjának algás szikláján azonban megcsúszott, és a vízbe zuhant. Hiába volt remek úszó, a nagy erejű hullámok maguk alá gyűrték.

Tavaly októberben Mallorcan egy kisvárdai testvérpárt ragadott el egy óriási hullám. A fiatalabb testvér holttestét nemsokkal a tragédia után megtalálták, nővérét azonban mai napi gkeresik. A LikeNews.hu cikkeit a tragédiáról  ide kattintva tudod elolvasni.  

Kiemelt kép: Guayedra strand – Forrás: hellokanariszigetek.hu