A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 13 éves fiatalkorú ellen minősített emberölés bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlott édesanyjával, annak élettársával, valamint hat kiskorú testvéreivel élt együtt Taktaharkány településen családi házban.

Úgy érezte elhanyagolják

2019. április hónap második felében a kora esti órákban a vádlott szülői felügyelet nélkül kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel játszott. A gyermekek között volt a harmadik életévét még be nem töltött fiú testvére is, akire érzelmi okokból féltékeny volt, úgy érezte szülei róla jobban gondoskodtak, őt viszont elhanyagolják. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eljárás folyik ellenük

E tekintetben a gondozási kötelezettségük elmulasztása okán a vádlott anyjával és élettársával szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt elkülönített eljárás van folyamatban.

Úgy tett, mintha mi sem történt volna

A játék közben a vádlott az udvaron lévő szennyvízakna fedelét levette, a sértett kezét, lábát megfogta és bedobta a színültig fekáliával megtelt derítőbe, a tetőt visszarakta, és egy biztosító követ is ráhelyezett, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a lakásba.

Elkezdték keresni

Az eltűnt gyermeket több óra múlva kezdte keresni a család, és miután a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

A halálát fulladás okozta

A gyermek halálát fulladás okozta, életének megmentésére csak akkor lett volna esély, ha még a fej elmerülése előtt kimentik. OLVASD EL EZT IS! Pénzpörgetős csalót kapcsoltak le Budapesten, ügyesebbek ezek a tolvajok mint a bűvészek

Az ügyészség indítványa

Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott. EZ IS ÉRDEKELHET! Ez történhet veled is, ha a rendőrségi igazoltatásnál nem a saját adataidat diktálod be

Először nem tudták, hogy emberölés történt

2019 áprilisában, amikor a tragédia történt először nem volt tiszta a rendőrség számára sem, hogy testvére ölte meg a kétéves kisfiút. A Blikk számolt be róla akkor, hogy egy kisfiú a szennyvízaknába esett és életét vesztette.

Később újabb információk derültek ki

Később a Blikk olyan információkról számolt be, hogy a felnyitott szennyvízaknához a két éves kisfiú kíváncsiságból ment oda, majd beleesett, majd pedig, hogy rokona próbált segíteni neki, de nem járt sikerrel, ezért úgy döntött, hogy hallgat a szülők előtt. Mikor egy idősebb családtaggal órákkal később felnyitották az akna tetejét a gyermek már nem élt. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás:BudapestKörnyéke.hu