Lángra kapott egy Békés megyei családi ház, a tűzben meghalt egy kétéves kisfiú. Az édesanya csak egy kis időre hagyta magára két gyermekét, a szomszéd próbálta kimenteni a füsttel teli szobából Danikát.

A hétfős család Kunágotán él. Az édesapa a jobb kereset miatt külföldön dolgozik, ezért az öt gyereket az édesanya neveli. Kedden délben a kétéves Danika az ágyában aludt, az ötéves testvére pedig a másik szobában nézte a tévét. A három iskoláskorú gyereknek még nem ért véget a tanítási ideje, így ők nem voltak otthon. Az édesanya biciklire ült és elindult a helyi napközibe, hogy ebédet hozzon a családnak, ezért magukra hagyta a két pici gyereket.

A szomszéd vette észre, hogy az ötéves Bence a kerítés tetején sokkos állapotban, torka szakadtából ordít. Pista bácsi azonnal rohant, mert gondolta, hogy nagy baj van. Már messziről látta a házból kiömlő füstöt. A szobában már lángoltak a bútorok. Közben Linda, az édesanya is hazaérkezett, aki kétségbeesve kapta ki az ágyból a kétéves Danikát.

A védőnő azonnal a helyszínre érkezett, meg is kezdte az újraélesztést. De már nem tudták megmenteni a kétéves gyermek életét – írja a Bors

A békés megyei család annyira összeomlott, hogy még a rendőrség sem tudta kihallgatni őket. Házuk teljesen lakhatatlan lett. A házaspár és a négy gyerek a közelben élő barátaiknál töltötték az elmúlt 2 napot.

Kiemelt kép: illusztráció