Halálos lakástűz ütött ki a Hajdú-Bihar megyei Bagamérban, amely során a katasztrófavédelemnek kellett intézkednie. Egy másik lakás Pilisvörösváron gyulladt ki, azonban ennek a szerencsétlenségnek a során nem sérült meg senki.

Lakástűz Bagamérban

Tűz keletkezett egy hajdú-bihari, bagaméri lakásban kedden reggel, közölte a Katasztrófavédelem az MTI-vel. A szerencsétlenségben egy ember a lángok áldozatává vált.

Negyven négyzetméteren égett a tűz

A hatóságok információi szerint a végzetes tűz végigpusztított a negyven négyzetméteres lakóház teljes terjedelmén a Petőfi Sándor utcában. A tűzoltók az oltás végeztével találtak egy embert az épületben, akinek az életét már nem tudták megmenteni.

Mutatjuk, hány lakástűz történt az elmúlt években:

Fotó: MTI

Egy másik ház Pilisvörösváron gyulladt ki

A Katasztrófavédelem jelentése szerint történt egy másik tűzeset is kedden reggel, csakugyan a Petőfi Sándor utcában, csak épp nem Bagamérban, hanem Pilisvörösváron. Ennél a tűzesetnél a tűzoltóknak a tetőt kellett eloltaniuk.

Épphogy nem történt nagyobb baj

A helyi önkéntes tűzoltóknak még sikerült a hivatásos, fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt kihozniuk két gázpalackot a körülbelül nyolcvan négyzetméter alapterületű, kétszintes épületből, ezzel megóvták az épületet a még nagyobb szerencsétlenségtől. Az égő épületben senki sem tartózkodott.

Eloltották a lángokat

A pilisvörösvári önkéntes és a fővárosi, hivatásos tűzoltóknak köszönhetően sikerült eloltani a pilisvörösvári épületben felkapó lángokat. A hivatalos jelentés szerint az egységek megbontották az épület tetejét is a munkálatok során – írja a Kékvillogó.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Illusztráció