Gyászol a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium, az 59 éves Zsóka néni a koronavírus áldozata lett.

A diákok is értetlenül állnak tragédia előtt

„Most hallottam a szomorú hírt, de ma se tudom elhinni” – mondta egy hetedik osztályos tanuló, édesapja jelenlétében a Blikknek.

„Reggel megkérdeztem az osztálytársaimat, tőlük tudom, hogy Zsóka néni a kórházban meghalt. Biológiát és a tesit tanított, de a suliban még csak megemlékezést se tartottak róla” – folytatta a diák.

Van olyan szülő, aki a digitális oktatást támogatná

„Legszívesebben nem is engedném iskolába a fiamat. Nem is értem, miért nincs digitális oktatás” – mondta egy tizedikus fiú édesapja, Kovács Zsolt a Blikknek.

Busszal járt dolgozni

Zsóka néni Kunhegyesen élt a családjával, onnan buszozott át Tiszafüredre, ám komolyan vette a járványt és a maszkját viselte minden utazásnál.

Nem hitte, hogy koronavírusos

„Zsóka fáradtságra panaszkodott az utóbbi időben, ezért is vártuk az őszi szünetet. Eszébe sem jutott, hogy a vírus támadta meg” – mondta egy családtag a Blikknek.

A férje emészti magát

„Igazságtalan a sorstól, hogy négy nap alatt meghalt. A férje, Gyula is testnevelő tanár, mellette kézilabda edző, a csapattal mérkőzésekre is jár. Bár most sincs tünete, mégis emészti magát, lehet, hogy épp tőle kapta el a vírust” – folytatta az elhunyt tanárnő családtagja.

Rohamkocsi jött érte

A tanárnő férje szeretett volna mentőt hívni, amikor gyanússá vált, hogy felesége koronavírusos lehet, ám az asszony azt kérte, hogy várjanak még kicsit, de sajnos két nap múlva Zsóka rettentő rosszul lett. A mentőben végzett teszt egyértelműen nem mutatta ki, hogy az asszony covidos-e,Karcagról rohamkocsi jött érte, annak személyzete pedig elrohant az asszonnyal. a debreceni kórházba.

A férj karanténba került

Amikor beigazolódott a gyanú, hogy Zsóka koronavírusos, férje Gyula is karanténba került.

Kapcsolódó!

Újabb tanár halt bele a koronavírusba, egy iskolaigazgató lélegeztetőgépen van

Lélegeztetőgépre került

Zsókának sajnos kétoldali tüdőgyulladása lett, így lélegeztetőgépre került. A házaspár tudta, hogy kétesélyes a gyógyulás, ugyanis minden második ember, aki lélegeztetőgépre kerül az meghal. Sajnos az asszony szervezete feladta a harcot, a férje a karanténban kapta a hírt vasárnap, hogy imádott felesége elhunyt.

Kiemelt kép: Illusztráció