Brutális lángok közepette ég a Mol Petrolkémiai üzeme melletti telephely. A tűzoltók folyamatosan érkeznek a helyszínre.                                                                                

Tűz ütött ki csütörtök este Tiszaújvárosban egy hulladékgazdálkodási cég telephelyén – tudatta a helyi polgármesteri hivatal.

Az esti órákban az Ecomissio Kft. telephelyén ütött ki tűz, amely a várost nem veszélyezteti. A füstöt a szél Polgár irányába fújja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem később azt közölte: megsemmisítésre váró anyagok gyulladtak ki egy raktárban. Körülbelül háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok.

A tűzhöz a helyi hivatásos és létesítményi, valamint a mezőcsáti, a miskolci, a mezőkövesdi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról oltják a lángokat. A telephelyre katasztrófavédelmi mobillabort is küldtek.

Az index.hu azt írja,  hogy lángokban áll a a tiszaújvárosi vegyi kombinát melletti telephely, ami egyben a Mol Petrolkémiai üzeme is. 

A Mol sajtófőnöke elmondta a hírportálnak, maga az üzemüket nem veszélyezteti a tűz.  A tűzoltók folyamatosan érkeznek a helyszínre, az oltás még folyamatban van. „Tiszaújvárosban egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban megsemmisítésre váró különböző anyagok gyulladtak ki. A tűz nagyjából 300 négyzetméteren ég, személyi sérülés nem történt.

FRISSÍTÉS 21:16 | Néhány óra alatt megfékezték a Tiszaújvárosban a csütörtök este keletkezett tüzet – közölte a polgármesteri hivatal.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a tiszaújvárosi tűzről – Forrás: Facebook