A LikeNews is megírta, hogy tűz ütött ki egy 10 emeletes panelházban Budapest 19. kerületében, Kispesten, a Kazinczy utcában. Teljes terjedelmében ég egy kilencedik emeleti lakás, és a tűz két másik lakásra is átterjedt.

A kilencedik emeleten keletkezett a tűz

A tűz vasárnap este keletkezett az épület kilencedik emeletén, a tűzoltók óriási erőkkel, több mint hat kocsival vonultak ki és még érkeznek autók – írja a BPK.

Négy embert menekítettek meg

A fővárosi hivatásos tűzoltók négy embert kimentettek a közvetlen életveszélyből, és nagy erőkkel oltják a lángokat.

Négy embert menekítettek meg

A fővárosi hivatásos tűzoltók négy embert kimentettek a közvetlen életveszélyből, és nagy erőkkel oltják a lángokat.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Ég a tető, ömlik a víz a lépcsőházban

Azt is írják, hogy az egész lépcsőházban ömlik lefelé a víz, szinte minden lakás beázott az oltástól, a tetőszigetelés pedig elégett

Hatan voltak életveszélyben

A három lakásban összesen hatan voltak közvetlen életveszélyben, egyikőjüket egy rendőr kolléga, a többieket pedig a budapesti tűzoltók mentették ki.

69 embert kísértek ki

A tűzoltók több oldalról támadva, több vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzoltás idejére összesen 69 embert kísértek ki az épületből, akik, miután a tűzoltók átszellőztettek, visszatérhettek otthonaikba.

Még nézni is rossz volt

A szomszédos ház ablakaiban sokan figyelik az eseményeket, egy ott élő arról számolt be, hogy rossz volt nézni, ahogy a panel teljes felső szintje lángolt

Három lakás égett

A 9. emeleten gyulladt ki egy lakás és a két mellette lévő lakásra is átterjedt a tűz, a tűzoltók négy embert menekítettek ki a közvetlen életveszélyből. Úgy tudjuk, hogy három lakó és egy tűzoltó megsérült.

Szörnyű volt

Egy olvasónk ezt írta: “Volt panel tűzben részem, sok hétig vizesek voltak a falak és kormos volt minden. Áram se volt a lépcsőházban sokáig. Barátnőm édesanyja halt meg a kigyulladt lakásban. 10. emelet volt, alattuk még a plafon is megrepedt, az ablakok kirobbantak, szörnyű volt” – írja egy olvasó a BudaPestkörnyéke.hu Facebook oldalán.

Íme, a videó

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Képek forrása: Facebook/Kispest, köszönjük a fotók, videók készítőinek, hogy képeikkel segítik mások hiteles tájékoztatását.