Jövő hét végére új kijárási szabályokat vezet be a kormány –erről Orbán Viktor beszélt péntek reggel a Kossuth Rádióban.

„Új kijárási szabályokat fogunk alkotni május 3-a után, mert a védekezés új szakaszába lépünk majd, és újraindíthatjuk Magyarországot” – ezt mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban.

Orbán Viktor részleteket nem árult el, csak annyi mondott, hogy a speciális szabályok vonatkoznak majd a veszélyeztetettebbekre, mert meg kell védeni az időseket.

A miniszterelnök szerint Budapesten és a nagyvárosokban más szabályokat kell alkalmazni, mert a tömeges megbetegedések ezeken a helyeken fordulhatnak elő. A polgármesterek állandó jogkörként kapnák meg a szigorító lehetőségek elrendelését.

Orbán ismét arról beszélt, hogy Ausztria továbbra is labor számára, ott már oldják fel a korlátozásokat, és továbbra is ezt figyeli: bár megtenné, de május 4-ét még megvárja ezzel.

Orbán gyors gazdasági kilábalásra készül, úgy gondolja, hogy néhány hónapon belül, sőt már az év végére visszatornászhatja magát a gazdaság a válság előtti állapotra, és azt ígéri, hogy amennyi munkahelyet tönkretesz a vírus, annyit fognak létrehozni.

250-en haltak meg Magyarországon

Az elmúlt 24 órában 11 krónikus beteg halt meg koronavírusban, így már 250-re emelkedett a betegségben elhunytak száma. A 11 új áldozatból 7 nő és 4 férfi volt, a legfiatalabb egy 61 éves férfi, akinél krónikus megbetegedésként májtályogot tüntettek fel.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Vasvári Tamás