Sorozatos rajtaütések, rendre buknak a dílerek, az erzsébetvárosi rendőrök most kokainkapszulával és fél kiló droggal fogták meg a kábítószer-kereskedőt.

Kokaint terített a fővárosban

A 7. kerületi nyomozók a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával együttműködve térképezték fel egy Budapesten élő nigériai férfi drogbizniszét, aki a rendőrök információi szerint kokaint és más kábítószereket is terített a fővárosban.  

Összehangolt akció

A kábítószerkereskedő elfogására és a hozzá köthető három lakás átkutatására az erzsébetvárosi rendőrök 2020. december 16-án összehangolt akciót szerveztek a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályával, az NNI és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel.

Egy józsefvárosi lakásban ütötték rajta

A 40 éves nigériai férfit éjjel, egy józsefvárosi lakásában fogták el, a kutatás során a nyomozók több mint fél kiló kábítószergyanús fehér port és növényi származékot foglaltak le. A lefoglalt kábítószerek között akadt olyan kapszula is, melyet tipikusan testüregben és gyomorban csempészéshez használnak a drogfutárok.

Rengeteg kokain

Az elsődleges szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a kapszula kokainnal volt megtöltve, az eljárásban lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke pedig közel 8 millió forint. 

Itt a videó a rajtaütésről

Egy másik lakásban is lecsaptak

A díler másik lakásáról a rendőrök egy magát kolumbiainak valló férfit állítottak elő. Kiderült, hogy illegálisan tartózkodik Magyarország területén, a román rendőrök pedig közokirat-hamisítás miatt folytatnak eljárást ellene, mivel korábban egy hamis francia irattal próbálta meg átlépni a határt. A férfit a rendőrök az idegenrendészeti eljárást lefolytató Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak adták át. 

És itt van még egy videó az akcióról:

Gyanúsítottként hallgatták ki

A BRFK 7. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 40 éves nigériai férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, írja a Police.

Az elmúlt hetekben rengeteg razzia volt

A fővárosi rendőrök az elmúlt hetekben több mint 200 kilogramm kábítószert és 279 tő marihuánát vontak ki a forgalomból. A lefoglalt drogok feketepiaci értéke meghaladja a félmilliárd forintot.   

Kiemelt kép: Police