Vakcinaszállítmány érkezett szerda délelőtt újabb négy kórházba. Budapesten a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházába, a Semmelweis Egyetemre, Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba és Tatabányán a Szent Borbála Kórházba – jelentették az M1 aktuális csatorna tudósítói a helyszínekről a déli híradóban.

A Semmelweis Egyetemre 5000 adag vakcina érkezett

A Semmelweis Egyetemre 5000 adag vakcina érkezett, onnan folyamatosan szállítják az oltópontokra, a tervek szerint szerdán 350 embert oltanak be – mondta a tudósító.

A Honvédba is

A Honvédkórházba is 5000 vakcina érkezett, hat oltópontot alakítottak ki és folyamatos az oltás az intézményben – mondta a tudósító.

A képhez tartozó alt jellemző üres; DMOHA2020121230003-1024x702.jpg a fájlnév
Budapest, 2020. december 30. Orvosok viszik a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát egy kisteherautóból a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ udvarán (Honvédkórház) a fõváros XIII. kerületében 2020. december 30-án. Ezen a napon megérkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérre a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendõ. A vakcinákat tartalmazó hûtõládákat 21 oltópontra szállítják, több fõvárosi és vidéki kórházba. MTI/Mohai Balázs

Kecskemétre is érkezett

Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba 3000 vakcina érkezett. Egy utcai kapcsolattal rendelkező oltópontot alakítottak ki, hogy a jelentkezőknek ne kelljen a kórház épületén keresztül menniük. Csütörtökön indul az oltás – mondta a tudósító.

Tatabányára is

Tatabányán a Szent Borbála Kórházba 1950 oltóanyag érkezett, csütörtökön kezdődik az oltás – mondta a tudósító.

Aki jelentkezik

Elhangzott az is, hogy először az egészségügy frontvonalában dolgozók kaphatják meg az oltást. Aki jelentkezik, annak nyilatkoznia kell, hogy önként adatja be, azután orvosi vizsgálaton vesz részt, az oltás után pedig félórás megfigyelés következik.

A képhez tartozó alt jellemző üres; D_VAJ20201230002-1024x697.jpg a fájlnév
Miskolc, 2020. december 30. A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát pakolják a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban Miskolcon 2020. december 30-án. Ezen a napon megérkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérre a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendõ. A vakcinákat tartalmazó hûtõládákat 21 oltópontra szállítják, több fõvárosi és vidéki kórházba. MTI/Vajda János

Hat kórházba szállítottak

Szerdán délelőtt hat kórházba érkezett meg a vakcina: a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, Budapesten az ÉKC Új Szent János Kórház és Szakrendelőbe, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházba, a Semmelweis Egyetemre, továbbá Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba és Tatabányán a Szent Borbála Kórházba.

A képhez tartozó alt jellemző üres; D__VG20201230006-1024x683.jpg a fájlnév
Kaposvár, 2020. december 30. A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba érkezett Pfizer-BioNTech vakcinát pakolják Kaposváron 2020. december 30-án. Ezen a napon megérkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérre a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendõ. A vakcinákat tartalmazó hûtõládákat 21 oltópontra szállítják, több fõvárosi és vidéki kórházba. MTI/Varga György

Még 15 intézménybe tart a vakcina

A tervek szerint a nap folyamán még 15 intézménybe szállítanak ki oltóanyagot: a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházba, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetbe, a Hetényi Géza Kórház – Rendelőintézetbe, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba, a Pécsi Egyetem Klinikai Központjába, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba, a Debreceni Egyetem Klinikai Központba, a Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézetbe, a Markusovszky Kórházna, a Csolnoky Ferenc Kórházba, a Jósa András Oktatókórházba, az Eger Markhot Ferenc Kórházba és a Békés Megyei Központi Kórházba.

A képhez tartozó alt jellemző üres; DSOKI20201230013-1-2-1024x683.jpg a fájlnév
Pécs, 2020. december 30. Speciális hûtõbe teszik a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát a Pécsi Tudományegyetem Klinikai központjában 2020. december 30-án. Ezen a napon megérkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérre a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendõ. A vakcinákat tartalmazó hûtõládákat 21 oltópontra szállítják, több fõvárosi és vidéki kórházba. MTI/Sóki Tamás

Oltási pontok

Az Európai Gyógyszerügynökség december 21-én törzskönyvezte a Pfizer-BioNTech Covid-19-ellenes oltóanyagát, december 26-án érkezett Magyarországra az első szállítmány, 9750 oltóanyag, amelyet öt oltópontra vittek.     Szerdán érkezett Magyarországra 70 ezer vakcina, amely 35 ezer ember kétszeri oltására elegendő, ezeket a vakcinákat szállítják ki a nap folyamán a kormány által kijelölt 21 oltási pontra.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs