576 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon az elmúlt napon. Ezzel rekordot döntött a beazonosítottak száma.

576 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 8963 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy krónikus beteg, így az elhunytak száma 625 fő, 3961-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 4377 fő. A jelenlegi növekedés azt jelenti, hogy hetente duplázódik a regisztrált esetek száma.

Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 151 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Merkely Béla kötelezővé tenné a maszkviselést

A Semmelweis Egyetem rektora vasárnap az ATV-ben mondta, hogy kötelezővé kellene tenni a maszkviselést mindenki számára. Merkely Béla arról is beszélt, hogy már a tünetek előtt érdemes lenne teszteli a lakosságot. Hogy mit mondott még a professzor, azt ide kattintva tudod elolvasni.

Már 11 iskola zárt be koronavírus miatt

A korábbi négy óvoda és hat iskola mellett további öt oktatási intézményben rendeltek el rendkívüli szünetet koronavírus-megbetegedés miatt – közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára hétfő reggel a Kossuth rádióban.

Az államtitkár elmondta, az operatív törzs még nyolc helyszínen rendelt el digitális oktatást, ami öt esetben csak egy-egy osztályt érint, háromban pedig a teljes intézményt.

Kiemelt kép: illusztráció