Rettegtek Budapesten, az újpesti városrészben abban az utcában az emberek M. Pétertől ahol élt A valószínűsíthetően kábítószer hatása alatt álló férfi életveszélyes sérüléseket okozott egy 26 éves járőrnek, miután a testét több ponton is megszúrta. A 35 éves férfit a járőr társa, a 23 éves Erika terítette le több lövéssel.

Volt családja

A 35 éves Péternek korábban volt egy élettársa és egy közös gyermekük is született, akikkel Délegyházán élt együtt, de a férfi drogproblémái miatt a párja kiadta az útját, mivel úgy érezte, hogy nem csak rá, de a kisfiúkra is veszélyes lehet.

Ezután költözött Újpestre

A férfi a szakítást követően költözött az édesanyja újpesti lakásába, de ennek ellenére rendszeresen látogatta a fiát.

Délegyházán is féltek tőle

„Szerencsére már nem lakik Délegyházán, nem bírtuk, mert hol mosolygott, hol agresszív volt. Nagyon drukkoltunk, hogy az asszony dobja ki, mert tönkretette az ő és a pici életét is. A drog mellett mostanában valami szektába is beállt, s mondogatta, hogy a Covid elől elviszi oda a gyereket. Persze, az anyja észnél volt, kapásból nemet mondott” – mesélte egy délegyházai szomszéd nő a Blikknek.

Megszólalt a volt párja is

A Blikk felkereste Péter egykori élettársát is, aki megrendülten áll a történtek előtt, ugyanis nem így ismerte meg a férfit, elmondta, hogy volt párja nem volt rossz ember.

Nagyon kiüthette magát

Akik ismerték Pétert úgy gondolják, hogy lehetséges, hogy december 24-én már annyira kiütötte magát, hogy azt hihette, hogy a saját otthona előtt áll.

Két golyóval a testében is követte a rendőrnőt

Miután a két járőr a riasztás után a helyszínre ért és a férfi az egyiküket többször megszúrta, a járőrnő kétszer meglőtte, ám ő még így is követte a rendőrnőt a hetedik emeletre, ahol végül halálos lövéseket kapott.

Magához tért a rendőr

A megkéselt rendőrt kórházba szállították, életmentő műtéten esett át, mert a szúrások több létfontosságú szervét érték. Az orvosok mesterséges kómában tartották, péntek este azonban a férfi magától felébredt.

A rendőrség köszönetet mondott

“Szolgálsz és védesz. Ahogy arra felesküdtél. Köszönjük a példaértékű helytállásodat, amivel megmentetted a társad, társunk életét. Kivételes rendőr vagy Erika, tegnap óta már a Hősünk! Büszkék vagyunk Rád! Péter gyógyulásáért minden rendőrszív együtt dobban – írta a Facebookon a rendőrség.

Jutalmat kapnak

Az újpesti önkormányzat jutalomban részesítette a Kassai utcai véres karácsonyi események során példás helytállásról tanúbizonyságot tevő rendőröket. Mindenekelőtt a két rendőrnek mielőbbi felépülést kívánunk, és köszönjük tisztes helytállásukat, Újpestért végzett munkájukat! Az ünnepek után pedig Újpest Önkormányzata nevében méltóképpen szeretnénk megköszönni helytállásukat – írja Facebook-bejegyzésében Déri Tibor polgármester.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a támadás után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán