Egy pestszentlőrinci nőtől félmilliót, egy férfitól pedig 8 millió forintot vettek át csalók azzal a trükkel, hogy magukat telefonon az idős emberek unokájának adták ki. Az „unoka” a telefonon azt állította, hogy elrabolták és ahhoz, hogy szabadon engedjék, pénzre van szüksége.

A telefonáló az idős nőtől 550 ezer forintot kért; a másik esetben ennél is tovább ment, a férfinak pedig már azt állította, hogy húszmillió forintra van szüksége a szabaduláshoz. Az ismeretlen hívó azt is mondta, hogy a pénzért egy nőismerőse fog elmenni. Végül az idős asszony félmillió forintot, a férfi pedig 8 millió forintot adott át a futárnak – írja a Police.hu.

A futárt egy újabb csalásnál fogták el, amikor a nő egy idős asszonytól vett át egy borítékot pestszentimrei lakása előtt. Kiderült, hogy a 32 éves budapesti S. Edinát a feladatra H. Margit szervezte be. A borítékban ékszerek és 44.500 forint volt, melyet a rendőrök lefoglaltak.

Ezzel egyidőben H. Margitot is elfogták, és mindkét nőt előállították a II. kerületi Rendőrkapitányságra, őket csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A BRFK nyomozói H. Margitot és S. Edinát őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatásukat.

Kiemelt kép: Lefoglalt pénz és ékszerek – Forrás: Police.hu