Őrizetbe vették, majd letartóztatták Marian Cozma meggyilkolása miatt börtönre ítélt Sztojka Ivánt. A vád szerint az enyingi férfi prostitúcióra kényszerítette egy dunaújvárosi lányt.  

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt őrizetbe vették, majd letartóztatták a Marian Cozma meggyilkolása miatt elítélt Sztojka Ivánt.  A Cozma-ügy harmadrendű vádlottját 13 év börtönre ítélték, de tavaly nyáron harmadolták a büntetését, és 4 év 5 hónappal hamarabb kiengedték feltételesen. Sztojka azonban nem sokáig bírta anélkül, hogy újabb törvénysértést kövessen el.

A 24.hu már korábban beszámolt arról, hogy a rendőrség nyomozást indított egy 37 éves enyingi férfi ellen, mert prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi lányt. A gyanú szerint Sztojka – mert mint kiderült, róla van szó – rendszeresen beszámoltatta jövedelméről a nőt, amit utalással vagy készpénzben kért. Ebben három bűntársa is segítette. Ők saját számlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak Sztojkának.

Sztojka az enyingi otthonába tartott a kocsijával, amikor lekapcsolták a rendőrök. Az elkövetők otthonaiban tartott házkutatás során a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékokat foglaltak le.

Sztojkát előállították és bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság elrendelte a letartóztatását. A társait bűnszervezetben, üzletszerűen bűnsegédként elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekeznek.

Ha beigazolódik Sztojka bűnössége, akkor az újabb büntetés mellett a feltételesen elengedett 4 év 5 hónap börtönt is le kell ülnie. Sztrojka Iván elfogásáról a police.hu tett közé egy videót.

Kiemelt kép: Sztojka Iván a Cozma-per bírósági tárgyalásán – Forrás: MTI/Nagy Lajos