5 év után visszatalált családjához Weisz Fanni. A modell hosszú évekre kizárta az életéből édesanyját, testvérét és a nagyszüleit is. Fanni tavaly kereste fel az édesanyját.

Fanni távolodott el

‘Egyik napról a másikra eltávolodtam a családomtól. Utólag sem értem, hogyan hagyhattam ezt, nem találom még a választ. Anyu, a családom mindig nagyon szeretett, boldog voltam, mégis úgy éreztem magam, mint egy kismadár, aki kalitkában van, és szabadulni akartam’ – nyilatkozta Fanni, a Blikknek.

Nem voltak barátok, akik segítették volna

„Nem voltak barátaim, akik akkor azt mondták volna, hogy hülyeséget csinálok, sőt akik beszéltek hozzám, azt mondták, hogy ez így jó. Anyu sokszor keresett, több nyilatkozatot is adott, hogy szeretne kapcsolatba lépni velem, de nem is olvastam el a cikkeket”.

Elsétált az édesanyja mellett

„Két éve egy tévés interjút adtam, anyu pedig odajött a stúdióhoz. Amikor megláttam, nem is tudtam, mit tegyek. Odamenjek, megöleljem? Nem mertem… Féltem, hogy akkor mi fog történni. Máig bánom, amit édesanyámmal tettem, hogy szinte egy szó nélkül elmentem mellette. És persze azt is, ahogy öt évig viselkedtem vele és a családommal” – mondta a Blikknek.

Egy éve döntött úgy, hogy visszaszeretné kapni a családját

„Nagyjából egy éve jött el az a pont, amikor nem bírtam tovább. Írtam anyunak, hogy szeretném meglátogatni. Amikor ott álltam az ajtó előtt, olyan hevesen vert a szívem, hogy azt hittem, rosszul leszek. Bekopogtam, és féltem, hogy mi történik. Felpofoz? Kiabálni fog velem? Elküld? De amint meglátott, elsírta magát, ahogyan én is, és végül csak hosszasan öleltük egymást. Utána a nagyszüleimhez mentem. Amikor megláttam őket, elszégyelltem magam. Hogyan tehettem meg velük, szegény papával és mamával, hogy évekig feléjük sem néztem?”

Könnyen megbocsájtott a családja

Fanni elmondta, hogy neki nem volt miért megbocsájtani, hiszen sose tett semmit ellene a családja, ő vétke pedig nagyon hamar feledésbe merült.

„Csak remélni tudtam, hogy anyu megbocsát, és hogy tényleg elhiszi, hogy soha többet nem fordítok hátat neki” – mondta Fanni.

Nem hitte Ágnes, hogy újra átölelheti lányát

Fanni édesanyja, Léránt Ágnes is megszólalt a Blikknek.

„Eleinte azt hittem, hogy ez csak pár hónapig tart majd és Fanni újra keres. Aztán a hónapokból évek lettek, és én már nem tudtam abban hinni, hogy egyszer újra megölelhetem” – mondta sírva Ágnes.

Nem hitte, hogy Fanni tényleg eljön

„Amikor írt, akkor sem mertem beleélni magam, hogy tényleg eljön. Azt az érzést nem is lehet elmondani, amikor ott állt az ajtóban… Megöleltem, és tudtam, hogy soha többé nem engedem el” – emlékezett vissza Ágnes.

Az igazi esküvőn ott lesz az édesanya

„Utána Fanni hozzám költözött. A nappali úgy nézett ki, mint egy csatatér, minden tele volt dobozokkal, ruhákkal, de nem zavart, mert minden az övé volt, és tudtam, végre jó helyen van. Sokat kérdeztem arról, hogy mi történt, de hónapok után kezdett csak el mesélni, nekem pedig a szívem szakadt meg. Az esküvője is szóba került. Két éve ment férjhez, amin nem lehettünk ott. Nem haragszom már ezért, tudom, hogy egyszer újra oltár elé áll, és akkor ott leszek mellette, és az lesz az igazi esküvő!”

Fanni még nem bocsátott meg magának

„Helyre kell hoznom mindent, amit elrontottam. Sok évet kell bepótolnunk, szeretném elvinni a családomat mindenhova, utazni, világot látni, jóvá akarom tenni a történteket. Magamra még mindig haragszom” – mondta a modell.

Fanni új párja sokat segített nekik

Ágnes rászólt Fannira, hogy már nincs miért haragudnia magára, hálás azért, hogy újra együtt vannak és a lánya új párjának, Gergőnek is, aki sokat segített, hogy újra szoros legyen a kapcsolatuk.

Kiemelt kép: Weisz Fanni