Valóra vált Korda György álma, újraforgatták a Reptér című slágerét. A 40 éves dalt egy modernebb stílusban, a Liszt Ferenc Repülőtéren vették fel. A 40 fős stáb dolgozott 2 napig dolgozott a forgatáson. A klipet cikkünk végén tudod megnézni.

Újraforgatták Korda György slágerét

Hatalmas meglepetéssel készült a Budapest Airport a retro slágerek szerelmesei és Korda György rajongói számára, egyben megünnepelve a járvány miatti utazási korlátozások enyhítését: újraforgattuk Korda György Reptér című dalának 40 éves videóklipjét.

40 éve a reptér himnusza

Máté Péter és S. Nagy István ikonikus szerzeménye már 40 éve a repülőtér himnuszaként idézi meg Magyarország kapujának forgatagát, sokszínűségét, az utazás előtti izgalmakat, a kultúrák találkozását, a repülés szabadságát.

Újrahangszerelték a slágert

A dalnak tavaly készült el egy modernebb, energikusabb újrahangszerelt változata, amelyben Balázs Klári is közreműködik. Ezt az új hangszerelést követte most az új videóklip, amelyet először a közönség a Budapest Airport Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján nézhetett meg.

Közbeszólt a járvány

A budapesti repülőtér 2020-ban volt 70 éves, a jubileumot a Budapest Airport a kedvelt énekes közreműködésével szerette volna még emlékezetesebbé tenni. A koronavírus-járvány miatt azonban erre nem kerülhetett sor, a repülőtér üzemeltetője viszont nem mondott le az ünneplésről, és az idén megvalósította a tavaly már megálmodott koncepciót. 

Nagy álma vált valóra

„Nekem ez álmom volt, mondtam is a feleségemnek, Balázs Klárinak, hogy Klárikám, de jó lenne, de szép lenne, ha felfigyelne erre a dalra a budapesti repülőtér, hiszen olyan népszerű kezd lenni ez a dal” – mesélte a Ripostnak Korda György.

Megcsörrent a telefon…

„Bár egy kicsit türelmesnek kellett lenniük az álom beteljesüléséig, azonban tavaly megcsörrent a telefon. A Budapest Airport volt a vonal másik végén. Azt szerették volna, ha még a pandémia előtt új klipet forgatnának a Reptér című dalhoz. Meg is állapodtak a repülőtér üzemeltetőjével, de végül a járványhelyzet keresztülhúzta a számításaikat” – mondta az örökifjú énekes.

Aztán jött az újabb telefon

“Vérzett a szívem! Teltek az évek és a hónapok, egyszer csak megcsörrent a telefonom. Úgy döntött a reptér, hogy most megcsináljuk a klipet! A forgatás napján reggel hatkor keltünk, kilenckor kezdtük a munkát és este tizenegykor fejeződött be. Én ilyen komoly klipben még sosem vettem részt, igaz, volt már egy klippem 1976-ban, de ott csak annyi volt a dolgom, hogy futottam a Balatonban, vagy bicikliztem, mögöttem pedig futottak a lányok. Most azt mondtam a rendezőnek, Indiánnak, hogy mindent megcsinálok, csak szaladnom ne kelljen” – emlékezett vissza Korda György.

Minden koncerten kérik

 „Én azt mondtam Gyurinak, hogy ez egy fantasztikus dal, minden koncerten felkiabálják, hogy hallani akarják, és ne felejtse el, ha nagyon szeretne valamit, nagyon vágyik rá, akkor az előbb vagy utóbb megvalósul” – mondta Balázs Klári.

Indián rendezte a klipet

A klipet Galler András, művésznevén Indián rendezte, aki számos elismert magyar alkotó dalának megfilmesítője, és több televíziós nagyprodukcióval is dolgozott már együtt.

40 fős stáb dolgozott

A közel 40 fős stáb két napon át, összesen több mint 24 órán keresztül, párhuzamosan több helyszínen forgatott. Érdekesség, hogy a videóklipben szerepet kap a Budapest Airport két munkatársa is, egyikük közel három évtizede dolgozik a repülőtéren. 

Itt tudod megnézni a klipet

Kiemelt kép: részlet a klipből