Németh Sándor a Hit Gyülekezetének alapítója és vezető lelkésze a Blikknek mesélt az egy évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károlyról. A LikeNews is beszámolt róla, hogy 2020. január 4-én a színész az autójában lett rosszul és habár közel egy órán át próbálták újraéleszteni sajnos életét már nem tudták megmenteni.

Nehéz időszakon ment keresztül

Németh elmondta, hogy habár a gyerekeit imádta Gesztesi, esténként mégis magányos volt, valamint hiába vágyott főszerepre már jó régóta nem adatott meg neki. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Méltóbb helyet szeretne egy rokon

A lelkész elmesélte, hogy Gesztesi Károly egy rokona azért kereste meg, mert úgy gondoja, hogy a budakalászi temetőnél egy méltóbb helyen kellene nyugodnia a néhai színésznek, Németh pedig természetesen minden lehetséges támogatást megad ehhez.

A végső döntés a család kezében van

“Valóban így történt, de a végső döntés a család kezében van. Beszélünk majd velük erről, és ha úgy gondolják, akkor az újratemetés és a síremlék elkészítésének költségéhez hozzájárul a gyülekezetünk is” – mondta Németh a Blikknek.

Itt lenne méltó helye

A lelkész szerint Gesztesi Károly számára a Fiumei úti sírkert lenne a megfelelő hely, valamint a síremléknek márványból, vagy gránitból kellene készülnie olyan minőséggel, ami a színészi nagyságához is méltó lenne.

Viccelődött

A színész most nem messze nyugszik a budakalászi otthonától, a sírja pont a imádott otthonára néz. A néhai Gesztesi korábban még viccelődött is, hogy Budakalászra temessék, így szemmel tarthatja a családját.

Hirdetik a házat

Gesztesi Károly gyerekei újrahirdetik a színész otthonát, így lehetséges, hogyha sikerül eladniuk, akkor a színészt is máshová temetnék.

Így maradt el az első találkozásuk

Németh a lapnak elmesélte, hogy miért maradt el az első találkozásuk Gesztesivel. “Karcsi szeretett volna velünk ebéd közben beszélgetni, de késett. Ötpercenként hívogatott, hogy hamarosan ott lesz, ám több mint két órát vártunk rá hiába. Kiderült, otthon feküdt az ágyában, teljesen kiütötte magát. Amikor kijózanodott, sms-ben bocsánatot kért, esküdözött, többet ilyen nem fordul elő. Nem titkolta, két gyengéje van: a nők és a rozé” – mondta a lelkész.

Kapaszkodó volt

A néhai színművész számára a Hit Gyülekezete egyfajta kapaszkodót nyújtott, főleg azután, hogy legidősebb fia Gesztesi Máté is megtért. Apja és fia együtt jártak teológia szakra is.

Ezért nem kapott nagy színházakban szerepet

“A nagy színházakban Karcsi a magánéleti problémái miatt már nem kapott szerepet. Eközben viszont arra vágyott, hogy eljátszhassa élete szerepét a Lear királyban. Minden adottsága megvolt ehhez, a képességei alapján fantasztikus előadás lehetett volna, de tudta, a szakma már nem vette igazán komolyan. Be akarta bizonyítani, hogy vele számolni kell ” – nyilatkozta a lelkész a lapnak.

Magányos volt

Gesztesi esténként gyakran hívta Némethet, hogy elmesélje neki, hogy magányos és olyankor sokat is ivott. A színészt hiába vette körül sok haver valójában csak kevés igaz barátja volt a lelkész elmondása szerint, valamint hozzátette, hogy Gesztesi képes lett volna leküzdeni az alkoholfüggőségét isten segítségével. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Gesztesi Károly