A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt letartóztatását indítványozza annak az ukrán állampolgárságú sofőrnek, aki Jakabszállás mellett ittasan közlekedve egy járműoszlop előzése során megpördült az úton és összeütközött a szemből érkező személyautóval, melynek utasa a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

Egy ukrán sofőr okozta a balesetet

A gyanú szerint a 31 éves ukrán állampolgárságú férfi 2020. október 25-én 16 óra 45 perckor Bugacpusztaháza külterületén, az 54-es számú úton ittas állapotban közlekedett járművével, amikor egy járműoszlop előzésébe kezdett.

Részeg volt a sofőr

Ittasságából eredő figyelmetlenség miatt nem mérte fel azt, hogy az előzést zavartalanul véghez tudja-e vinni.

Megpróbált visszatérni a sávjába

Amikor a szemből jövő személyautót észlelte, megpróbált visszatérni a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba, ennek során azonban járművével megcsúszott, megpördült, majd az úttesten keresztbe fordulva a sértetti gépjárműnek ütközött.

Meghalt egy utas

A baleset során a vétlen személygépkocsiban hátul, baloldalon ülő nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

EZ IS ÉREDEKLHET! Engedély nélkül ásták el a Szadai Szafari Park elpusztult elefántjainak tetemeit

A sofőr is megsérült

A balesettel összefüggésben a vétlen autó sofőrje nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket, míg a gyanúsított nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Őrizetbe vették az ukrán sofőrt

A nyomozó hatóság a férfit halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.<

A sofőr letartóztatását kérte az ügyészség

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény súlyosságára, továbbá arra figyelemmel, hogy vezetői engedéllyel és magyarországi lakcímmel nem rendelkezik és a jelen bűncselekményt vele szemben folyamatban lévő ittas járművezetés vétsége miatti büntetőeljárás hatálya alatt követte el, az ügyészség a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a mai napon indítványozta.<

Kiemelt kép: illusztráció