Kuruttyoló békák és ragacsos békanyál. Vannak, akiket ez egyáltalán nem zavar, sőt a Tisza iszapját gyógyítónak tartják, a lubickolást egy vadvízben pedig igazi kuriózumnak, valódi felfrissülésnek érzik.

Tőserdőnél a Holt-Tisza-ágban sokan megmártóznak. Az egykor kedvelt szabadstrand kissé elmocsarasodott ugyan, de még így sem hagynák ki sokan a lubickolást a Tisza eredeti medrében. Őket egyáltalán nem zavarja, hogy békák ugrándoznak kürülöttük és a lábuk belesüpped az iszapba.

Kecskemét közelében van

Tőserdő kedvelt kirándulóhely, Kecskeméttől 25 km-re helyezkedik el a csodálatosan szép Holt-Tisza partján.

Vadregényes holtág

A Lakitelek és Tiszaalpár közötti Holt-Tisza-ág az 1850-es években végrehajtott Tisza-szabályozás eredménye, a Tisza középszakaszának egyik legszebb része. A holtágat kísérő galériaerdő, valamint az alpári égeres és a rét a Tisza-szabályozás előtti állapotokat őrzi. Csodálatos, érintetlen táj.

Melegvizű strand is van

A védett terület értékét növeli a közeli 40 °C-os termálvíz, erre létesült Tősfürdő és szomszédságában egy ezer parcellás üdülőtelep. Ehhez kapcsolódik a Tőserdő, aminek egy részét sétautakkal, tűzrakó helyekkel, esővédőkkel, kilátókkal felszerelt parkerdővé és kirándulóerdővé fejlesztették.

E terület nevezetessége az alpári rét, ahol Anonymus Krónikája szerint a honfoglaló magyarok egyik sikeres csatájukat vívták.

Tőserdő védett, 393 hektáros területen, részben tiszai öntésen, részben dunai eredetű buckás felszínen fekszik. Fantasztikusan szép hely, amit télen-nyáron érdemes felkeresni.

Képek: Tőserdő, Holt-Tisza – Fotó: LikeNews.hu