Húsz évvel ezelőtt még álmodni sem mertünk arról, hogy olyan technológia lesz majd a kezünkben, amivel képesek leszünk a nap bármely pillanatában fotót készíteni. Ez ma már nemhogy elképzelhetetlen, hanem nélkülözhetetlenné vált. 

Percenként örökítjük meg a gyermekeinket, nyaralás közben millió fotót lövünk, az ételeinket is rendszeresen fotózzuk, és persze a harmadik évezred nagy találmánya, a selfie sem maradhat ki a felsorolásból. A közösségi média hemzseg a fotóinktól, és bár nem a like-okért megy a harc, vagyis csak részben azért, nyilvánvalóan mindenkinek az a célja, hogy minél jobb fényképeket készítsen és töltsön fel. Mai írásunkban ehhez adunk számodra egy kis mankót!

A más fotója mindig szebb?

Te is irigykedve nézed a volt kollégád fényképeit az Instán? Vagy az unokatestvéred megosztásait a Facebookon? Ha te magad is szeretnél profi fotós lenni, akkor a The Bright Academy okostelefon fotós tanfolyamát ajánljuk figyelmedbe.

Bár eleve itthon az a megszokott, hogy csak akkor tanulunk, ha új szakmát szeretnénk szerezni, azért nem árt néhány hobbitanfolyamot sem megcsinálni. Ilyen lehet a fentebb említett kurzus is, ahol megtanulod kihozni a maximumot abból az eszközből, ami ott lapul a zsebedben reggeltől estig.

Hiszen minden okostelefon nagyon sokat tud, és sokszor talán te is azt tapasztalod, hogy te magad butábbnak érzed magad, és messze nem használod ki minden funkcióját. Vagyis nem használtad eddig. Mert ha most elvégzed a képzést, a nyár hátralévő heteinek élményeit szinte profi módon fogod tudni megörökíteni.

Miért, nem csak egy gombot kell nyomni?

Persze túlkomplikálni sem lehet a dolgot, hiszen azért az okostelefonok kameráinak is megvan a határa, ám ha megismered a működési elvét, és megtanulod összehangolni a különféle funkciókat, akkor sokkal ütősebb fotókkal tudsz majd villogni a közösségi platformokon.

Ha azonban nem elégszel meg azzal, amit a telefonoddal sikerül villantani, akkor még mindig marad a jó öreg Photoshop – persze csak mértékkel!

Ennek az alapjait is képes leszel elsajátítani ezen a rövid, online képzésen, így ha nem vagy elégedett a látvánnyal, akkor még mindig hozzányúlhatsz manuálisan is a fényképhez – javíthatsz a színeken, megszépítheted a bőrt, a hátteret alakíthatod, rétegeket és szűrőket tehetsz rá.

Csak módjával!

Ugye te magad is sok olyan fotóval találkozol, ami agyon van filterezve, szét van retusálva, és esetleg még a Photoshopos beavatkozások is jól láthatóak rajta?

Nos, a The Bright Academy kurzusa nem tud szépérzéket fejleszteni, ám ha azt hozod magaddal, akkor kiváló kombináció jön létre. A mértékletesség és a technológiai eszközök megfelelő használata nagyszerű eredményeket szül, ami meg fog látszódni mind a like-ok számán, mind pedig a követőtáborod nagyságán.

Ne lövöldözz hát vaktában, célozz pontosan, és végezd el magad az esetlegesen szükséges utómunkálatokat!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.