Ahogy azt itt a LikeNews hírportálon megírtuk mentővel szállítottak kórházba csütörtök este több rendőrt Bíró Ica egykori lakásából. A Metal Ladyt hiteltartozása miatt lakoltatták ki. A nagy üvöltözés és perpatvar közepette egy ismeretlen nő olajos, csúszós folyadékot spriccelt a készenléti rendőrökre, akár öt év börtönt is kaphat.

A kilakoltatásnál többen Bíró Ica védelmére keltek. A készenléti rendőröknek csak az eltorlaszolt lakás ajtaját betörve tudtak bejutni, ahol azonban kellemetlen meglepetéssel kellett számolniuk.

Egy ismeretlen, napszemüveges, középkorú nő a lakás ajtaja mögött várta a pillanatot, hogy az előkészített olajos, csúszós folyadékot az egyenruhásokra öntse.

Hivatalos személy elleni erőszak ügyében megindult a nyomozás. A Blikk kereste a BRFK-t, hogy vannak a lefröcskölt rendőrök, de a nyomozó hatósághoz irányították őket. „A Központi Nyomozó Főügyészség készenlétes ügyészének utasítására a rendőrség szemlét tartott, amelyben halaszthatatlan nyomozási cselekménnyel a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a nyomozás megindult. Gyanúsítotti kihallgatás az ügyben nem történt” – közölte dr. Kovács Katalin főügyészségi katonai ügyész.

Amennyiben előkerül az ismeretlen nő, hivatalos személy elleni erőszak miatt akár öt év börtönt is kaphat, mert a törvény 1–5 évig terjedő szabadságvesztést állapít meg.

A lap szerint Ica nem tudja, ki az ismeretlen nő. „Nem tudom, ki volt az a nő, nem ismerem és a barátaim se. Egy órától nyitva volt a lakás ajtaja, jöttek tévéstábok, fotósok, szimpatizánsok, volt, aki egy kis gyümölcsöt, meleg ételt hozott, páran bútorokat tologatni, pakolni, takarítani segítettek – mondta, majd így folytatta:

„Ez a nő besurrant, elvegyült a devizahitel-károsultak között” – nyilatkozta Ica, aki nem érti, hogyan tudott az ismeretlen nő annyi rendőr közül eltűnni.

A fitnessguru azt sem zárta ki, hogy egy provokátor akarta még nagyobb bajba sodorni. Icát és egy ismerősét már ki is hallgattak a nyomozók.

„Éjjelig helyszíneltek a lakásban és a házban, csak ez után moshattuk fel a követ borító csúszós, olajos folyadékot. Az ismerőseim lefotózták az ismeretlen nőt, és eljuttattam a nyomozókhoz a képeket.

Természetesen az igazságtalan, de mégis csak parancsot teljesítő rendőröket ért atrocitáshoz semmi közöm, végig mögöttük álltam a lépcsőházban. Ebben az ügyben egyértelműen együttműködök a nyomozó hatósággal” – mondta Ica.

Kiemelt kép: Bíró Ica – Forrás: merce.hu