Információink szerint vádat emeltek Berki Krisztián ellen. Mint ismert az izomceleb néhány évvel ezelőtt indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre. Berki Krisztiánnal szemben most az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ez történt 2018-ban

Az esetről korábban a LikeNews.hu hírportál is beszámolt, mint megírtuk Berki Krisztián még 2018-ban egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni. Csakhogy a busz hátulról nekiment, összetörte a 70 millió forintos luxusautó farát. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó az esetről:

A busz a megállóhoz érve lassított

A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én, Budapest, 3. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg, áll az ügyészség közleményében.

Záróvonalon előzött

A vádlott záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudált egymásra.

Túllépte a megengedett sebességet, majd jött a vészfékezés

A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt. Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

Az utasok megütötték magukat

A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Közúti veszélyeztetés

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Vétlenből gyanúsított

Az ügyben korábban egyébként Berki Krisztián vétlenségét állapították meg, mint megírtuk a balesetet a rendőrség akkor kivizsgálta, és egyértelműen megállapította a buszsofőr hibáját. Éppen ezért Berki nagyot nézett, amikor annak idején megkapta az idézést és rájött: újra kezdődik a procedúra, ráadásul most már gyanúsítottként kellett megjelenjen a rendőrségen.

Szerintük nem történt közúti veszélyeztetés

Berki Krisztián ügyvédje akkor a Blikknek mondta el, hogy a BKK videofelvételét visszanézve azt látták, hogy a busz fékezés nélkül simán nekiment az izomceleb autójának s bár a gyanú szerint közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét, szerintük nem ez történt.

15 milliós kár keletkezett az autójában

„Korábban tanú voltam, most pedig hirtelen gyanúsított lett belőlem” – mondta közel egy évvel ezelőtt a Blikknek Berki Krisztián. „Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett.” – mondta akkor.

Több bírósági ügye is van Berkinek

Tavaly májusban Berki Krisztián a BK Movie Star elnevezésű produkciós cégén keresztül fiktív számlákat vett be, így társaival együtt hatmilliárd-kétszázmillió forintos adócsalás részese volt. Az ügyész akkor egy év börtönt kért Berki Krisztiánra, ennek végrehajtását pedig két évre felfüggesztik. Emellett a sztárnak még ötmillió forintos vagyonelkobzással is számolnia kell. A döntés ellen a TV2 sztárja fellebbezett – számolt be erről korábban a KékVillogó.

2015-ben is folyt ellene eljárás

Még 2015-ben is folyt ellene egy eljárás, mely szerint a Ferencváros focicsapatot Berki Krisztián károsította meg, aki vezérigazgatóként 2008. május 31. és 2010. március 1. között összesen 24 millió 904 ezer 680 forintot vett fel az FTC-től, de arról nem tudott elszámolni. Állítólag Berki Krisztián először 50 ezer, majd kétszer 168 ezer, aztán 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és végül 19 183 025 forintot vett ki a pénztárból. Akkor sikkasztás miatt nyomoztak ellene – írta az Origo. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Berki Krisztián – Forrás: LifeTV