Számos ok miatt indulhat be a nagyobb mértékű hajhullás. A változókor, a stressz, genetikai betegségek vagy gyógyszerek mellékhatásai: ezek mind befolyással vannak a szervezet működésére, így a haj növekedésére is.

A legtöbben a természetes megoldásokat keresik, így eshet a választás a rozmaringolajra, melynek használatával a hajnövekedés serkenthető. Azonban aki gyorsabban szeretne látványos eredményeket elérni ezen a területen, inkább válassza az Aesthetica Orvosi Központ lézeres hajterápia kezelését, mely kíméletes módon képes a hajnövekedés során felmerülő problémát megoldani, és serkenteni a hajhagymák működését. Cikkünkben kitérünk a terápia módjára, de előbb nézzük, milyen módon segíthet a rozmaringolaj!

A rozmaring hatása

A növény jellegzetes illatát és ízét mindannyian ismerjük, hiszen a magyaros konyha alapanyagai között is megtaláljuk. Azonban kevesen tudják, mennyire jótékony hatással van egészségünkre. Már az ókori görögök is használták olaj formájában, mivel memóriajavító és a szellemet frissen tartó erejét ismerték.

A modern orvoslás is vizsgálja a rozmaringolaj egészségjavító hatásait, így jelenleg 22 olyan összetevőt találtak benne, melyek gombaellenes és antibakteriális hatást gyakorolnak a szervezetre. Ennek alapján nem is olyan meglepő, hogy a hajnövekedésben is képes hatékonyan közreműködni. 

Milyen előnyökkel jár a használata?

Néhány éve kutatásokat indítottak annak megállapítására, hogy vajon az androgén alopecia, azaz a férfias hajhullás betegség kezelésére az általánosan alkalmazott minoxidil helyett vajon mennyire hatékony a rozmaringolaj használata. Mindkét szer hatékonysága egyformán került kimutatásra, sőt az olajjal kezelt pácienseknél kevésbé tapasztalták a fejbőr viszketését. Az olaj serkenti a vérkeringést, ezáltal pedig a hajhagymák tápanyag- és oxigénfelvételét is. Így tud hatékonyan hozzájárulni a haj növekedéséhez.

Mindenképpen ki kell emelnünk azonban, hogy a hajhullásnak számos oka lehet, melyek akár súlyosabb betegségre is utalhatnak. Ezeknél azonban a rozmaringolaj hatékonysága nem igazolt. Így minden esetben először a hajhullás okát kell kideríteni, és csak ezután lehet a kezeléseket elkezdeni.

A lézeres kezelésről

Miután már megállapításra került, hogy miért hullik a hajunk, lehetőségünk van a rozmaringolaj használata helyett a lézeres hajstimulációt kipróbálni. A módszer segítségével sok esetben gyorsan érhetőek el látványos eredmények. A sejtszinten történő változások hatására hamar, már a harmadik kezelést követően érezhető a megújulás.

Szinte valamennyi hajhullástípussal küzdő számára lehetőséget kínál a módszer arra, hogy ismét dús hajkoronájuk legyen. Az alacsony energiájú lézer használata fájdalommentes, a hajhagymák vérellátását és a szőrtüszőket stimulálva érik el az anagén indukciót. Más kezelésekkel kombinálva még eredményesebb lesz a beavatkozás.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az aesthetica.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.