Néhány pillanaton múlt annak  a taxisnőnek az élete, aki vasárnap este az autója becsúszott a peron és a vágány közé a kavicságyba Pest megyében.  A sofőr mindent megpróbált, hogy az autója kiszabaduljon a csapdából, de előtte és mögötte másodperceken belül lecsukódott a sorompó.

Az utolsó pillanatban feltépte az ajtót majd kiugrott a kocsiból, az a nő, aki vasárnap taxijával beszorult a vecsési vasúti átkelőn.

„Kollégánk nem sérült meg, de szörnyen megviselték a történtek, senkinek nem akar beszélni róla. Érthető, hiszen elveszítette az autóját, a munkáját. Most otthon pihen, próbálja újratervezni az életét” –  mondta a Blikknek a 6×6 taxitársaság egyik munkatársa.

Vecsésen a dombtetőre épült vasúti átjáró pont kettészeli a települést. Szinte percenként haladnak át  a tehervonatok és az Intercityk, aki nem figyel, könnyen beragad a két sorompó között.

A helyiek azt mesélték, hogy nagyon veszélyes ez az átkelő. Sokan gyalog is rettegnek átkelni rajta. Állítólag a múlt héten is beragadt egy autó ebben az átkelőben, akkor utolsó pillanatban sikerült letolni a sínekről.

“A balesetet okozó nővel szemben közlekedés elleni bűncselekmény elkövetése miatt nyomoz a hatóság” – mondta Vajta Szilviától, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Nemrég a LikeNews.hu írta meg, hogy  Balatonkenesén is beragadt egy taxis a sínek közé. A sofőr kiszállt és integetni kezdett a vonatnak, hogy álljon meg, de a vonat elsodorta a sofőrt. Itt érheted el a cikket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel/Facebook