A felelőtlen anya tavaly áprilisban adott életet a gyermekének, akit aztán később egy füves területre helyezett ki egy patak partján, Gödöllő-Máriabesnyőn. Az édesanya a patak partján hagyta volna meghalni újszülött csecsemőjét, azonban a gyermeket sikerült megmentenie egy járókelőnek – az ügyészség súlyos büntetést kért az édesanyára.

Egy járókelő mentette meg a kicsi életét

M. Gabriella tavaly áprilisban szülte meg egészséges gyermekét, akit aztán a patakparton hagyott, bármi ellátás nélkül. A babát csupán a szerencse mentette meg, ugyanis a kicsire egy járókelő talált rá, aki azonnal értesítette a mentőket.

A babára nevelőszülők vigyáznak

A pataknál hagyott kisbabát Péternek nevezték el, aki nevelőszülőkhöz is került, a vér szerinti anyja szeretné vele tartani a kapcsolatot.

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt

2020 szeptemberében vádat emeltek a 28 éves anyával szemben. A  Budapest Környéki Törvényszék októberben bűnösnek mondta ki az asszonyt, aki így 2 év – végrehajtásában 5 év –próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott. A törvényszék a nő szülői felügyeleti jogát is megszüntette – írja a Blikk cikke alapján a Kékvillogó.

Beismerte a tettét

A rémes édesanya az előkészítő ülésén már korábban beismerő vallomást tett, elismerte, hogy hibázott és kiemelte, nem ezt akarta csinálni. Elmondása szerint haza akart menni segítségért, de sokkos állapotba került, bepánikolt.

“Tisztességgel felnevelném, ha lenne még egy esélyem” – állítja a nő.

A nő egyúttal a tárgyalási jogáról is lemondott.

Titkolta a terhességet

Gabriella nem vállalta fel a nyilvánosság előtt a gyermekét, orvoshoz sem járt kezelésre, és az anyaságra sem készült fel. Állítása szerint csak az utolsó hétben vette észre, hogy várandós a babával.

Kínai férfi az apa

Bors kiderítette, hogy ki lehet a gyermek édesapja: egy idősebb, kínai férfi, akivel Gabriella egy tésztagyárban ismerkedett meg.

Indítványozták a büntetés emelését

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség, az elsőfokú ítélet ellenére, a napokban nyújtott be indítványt, melyben kezdeményezték a felemelt tartamú szabadságvesztés kiszabását. Kezdeményezték továbbá a nő közügyektől való eltiltását is.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: Police.hu