Rengeteg dolga volt a katasztrófavédelem munkatársainak. Karácsonykor tömegkarambol, gázrobbanás, háztűz és egy különleges „műtét” is történt.

Tömegbaleset az M3-ason

Öt autó ütközött össze december 25-én, szerdán karácsony első napján délelőtt az M3-as autópálya 44-es kilométerénél, Bag közelében. Az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. Az aszódi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés ideje alatt lezárták az autópályát, így torlódás alakult ki az érintett szakaszon.

Roncsba szorult

Karácsony napjára virradóra két autó ütközött össze a 4-es főút 33-as kilométerénél, Monornál. Az ütközés következtében egy ember a roncsba szorult. A monori hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a roncsba beszorult embert kiszabadították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.

Felrobbant gázpalack

Karácsony első napján egy másik szerencsétlenség is történt az agglomerációban. Kigyulladt egy garázs a benne parkoló gépkocsival együtt Maglódon, a Reviczky utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az ötven négyzetméteres épület már teljes egészében égett, egy gázpalack pedig felrobbant. A tüzet a monori és a fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el, majd vizsgálták át az épületet.

Kigyulladt egy ház

Kigyulladt egy lakóház karácsony előtti nap este a debreceni Fürtös közben. Az épület teljes terjedelmében lángolt a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kiérkezésére. Az egységek két vízsugárral körülhatárolták a lángokat, majd eloltották a tüzet. A tűzben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította

Betonterelőnek ütközött

Karácsony másnapjára, december 26-ára virradóra beton terelőknek ütközött egy autó a 3-as főút 30-as kilométerénél, Gödöllőnél. A gépkocsiban egyedül utazott a sofőr, annyira beszorult a roncsba, hogy a gödöllői hivatásos tűzoltóknak kellett kiszedni.

Ujjára szorult a gyűrű

Karácsonykor Budapesten a 8. kerületi tűzoltó-parancsnokságra egy nő azért csöngetett be, hogy segítséget kérjen az ujjára szorult gyűrű eltávolításában. Az már az első pillanatban látszott, hogy az ékszer veszélyesen rászorult az ujjára, a tűzoltók ezért egy speciális, erős, fonott zsinórral „operálták le” viselője kezéről a gyűrűt.

Képek: Katasztrófavédelem felvételei