Döbbenetes, ahogy a kisautó a mélybe taszítja az óriási kamiont a viaduktról. A tartálykocsi 53 éves magyar sofőrje nem élte túl a balesetet. A videó a cikk alján indítható el.

Halálos baleset történt szerda reggel Szlovéniában egy magyar kamionnal. Egy Opel Corsa feltehetően a rosszul megválasztott sebessége miatt megcsúszott és összeütközött egy szabályosan haladó tartálykocsival – írja a bpautosok.hu oldal.

A kisautó olyan szerencsétlenül ütközött a kamionnal, hogy az megállíthatatlanul a viadukton széle felé lendült, átszakította betonkorlátot és a sofőrrel együtt a 20 méteres mélységbe zuhant. Az egyetlen áldozat a tartálykocsi 53 éves magyar sofőrje.

A tragédia a szlovén főváros mellett a Golovec-alagút előtt történt. Az Opelt egy 41 éves szlovén férfi vezette. Úgy tudjuk a kamion a budapesti székhelyű RévészTrans járműve volt.

A felvételt vélhetően az autópályára telepített térfigyelő kamera készítette. Jól látszik, hogy a baleset után azonnal leáll a forgalom a sztrádán.

Amikor a kamion lezuhan egy pillanatra az is látszik, hogy egy út van alatta, ahol egy másik kamion megy el. Ha néhány méterrel arrább zuhan le a magyar kamion, boztosan rázuhan a másik, alatta közlekedő járműre.

A szlovén lapok azt írják, hogy a balesetet okozó férfi akár nyolc év börtönbűntetést is kaphat.

Kiemelt kép: részlet a videóból