Nagyon bátor biciklist vett fel egy autós fedélzeti kamerája az M6-os autópálya Százhalombatta északi lehajtójánál. Közben egy másik autós a leállósávon előzött, aztán beletaposott a fékbe, hogy így szívassa a mögötte haladót.

Az autópályán kényelmesen bringázóról október 23-án éjjel 11:00-kor készült a felvétel. Az autópályákon tilos biciklizni vagy gyalog közlekedni. Az végképp érthetetlen, hogy teljesen sötétben miért megy fel valaki egy autópályára valaki teljesen kivilágítatlan biciklivel.

A biciklisnek nagy szerencséje volt, hogy hosszú kilométereket tudott tekerni baleset nélkül, az autósoknak is mázlijuk volt, hogy észrevették. Ellenkező esetben biztosan halálos baleset történhetett volna.

A másik videófelvétel is egy fedélzeti kamerával készült még október 19-én. Ezen egy igazi agresszív idióta látható.

Minden bizonnyal idegesítette a szabályosan 130-al cammogó autós, ezért a leállósávon előzött, majd bevágott a belső sávba az elé az autós elé, amelyik vélhetően idegesítette, aztán beletaposott a fékbe.

Az ilyen gyökerek roppant balesetveszélyesek. Mindkét videót a bpiautosok.hu oldalára tették fel. Az agresszív autósról a Blikk megkérdezte a rendőrséget, ahol azt mondták, hogy “A csatolt felvétellel kapcsoltban történt esetről nem érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, továbbá kétséget kizáróan nem azonosítható be a jármű egyedi azonosító jele és ez alapján a jármű vezetője sem, ezért hatóságunk nem indított eljárást”

Érdemes tudni, hogy az új jogszabályok értelmében a rendőrség egy videófelvétel alapján is megindíthatja a nyomozást és ha az autós beazonosítható, a videónak bizonyító ereje lesz a bíróságon. Érdemes tehát az idiótákkal nem kesztyűs kézzel bánni, hogy sokkal jobb legyen a magyar közlekedési kultúra.

Kiemelt kép: Biciklis az M6-oson – Forrás: részlet a videóból