Újabb színházi szexbotrány került nyilvánosságra. A budapesti Katona József Színház tegnap közleményben tudatta, hogy egyik dolgozójukat kitiltották az épületből és ki is rúgták, mivel kollégáit zaklatta. A LikeNews.hu úgy tudja, egy neves rendezőről van szó.

Kedden robbant a hír, hogy Budapest egyik legnépszerűbb színházában zaklatási botrány miatt elbocsájtottak és kitiltottak egy munkatársat. A színház közleményében nem írja, hogy kiről van szó, sőt arról sem írnak, hogy ki vagy kik az áldozatok.

A LikeNews.hu-nak sikerült megtudnia, hogy egy országosan ismert rendezőről van szó. A művész több neves filmet is rendezett és jelenleg több darabja is fut a Katona József Színházban, sőt egy magas állami díjjal is kitüntették. Nemcsak ebben a fővárosi intézményben, hanem más színházakban is elkövetett már hasonló cselekményt, így színházi körökben már régóta közbeszéd tárgya volt. A rendező egyébként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanít.

A Bors azt írja, hogy több színésznőt is áldozata lett a mostani zaklatásnak. Egyikük egy közismert, rendkívül csinos, dekoratív huszonéves színésznő, aki a lapnak elismerte, hogy ő az egyik áldozat. Őt az egyik premier napján molesztálta a rendező. A színház vezetősége azonban megpróbálta egy bocsánatkéréssel eltusolni az ügyet, de a fiatal művésznők nem hagyták annyiban, így a vezetőség kénytelen volt elbocsátani a rendezőt.

Ez már a harmadik színházi zaklatási ügy, amely nyilvánosságra került az elmúlt években. Először Marton Lászlóról derült ki, hogy Sárosdi Lilla színésznőt zaklatta.  Az azóta már meghalt rendezőt a Vígszínház azonnal elbocsátotta.

Aztán az Operattszínházban tört ki a botrány, az akkor igazgató Kerényi Miklós Gáborról derült ki, hogy nem bánt kesztyűs kézzel a fiatal művészekkel. Őt is elküldték az intézményből.

Kiemelt kép: illusztráció