Három éve zaklatják Dopemant, azaz Pityinger Lászlót. A zenészt egy Katalin nevű nő zaklatja rendszeresen, de a dolog már odáig fajult, hogy Dopeman párját és szüleit is megtalálta.

Eleinte nem foglalkozott vele

„Eleinte a videóimhoz szólt hozzá és üzeneteket írt, de nem fenyegetőzött, nem is kérdezett semmit. Kezdetben csak nevettem rajta. Majd megnéztem a profilját, amelyen semmilyen tartalom nem volt, a profilképén pedig próbababákat láttam. Furcsa érzés fogott el, de nem foglalkoztam vele” – mondta a zenész a Blikknek.

Felhívta az öccsét

A nő egy nap felhívta Dopeman öccsét, Pétert, akitől a zenész telefonszámát akarta megszerezni, de ő természetesen nem adta meg neki, ám más úton mégis megszerezte az elérhetőségét.

Találkozni akart vele

Katalin találkozót kért Dopemantől, ám a zenész próbálta elhajtani, de nem járt sikerrel.

Többször megtalálta

„A bíróságon voltam, és elkövettem azt a hibát, hogy közöltem ezt a rajongói oldalamon. Amikor mentem az autóhoz, akkor jött velem szemben, és bár még sosem láttam, tudtam, hogy ő az. Nem szólt semmit, csak meredten bámult. Nem sokkal később jött az üzenet tőle: milyen kár, hogy nem beszélgettünk. Többször hívott is, megkértem, ne kövessen, nyomasszon. Úgy tűnt, megértette, de tévedtem. A következő alkalommal egy tüntetés után szegődött a nyomomba” – mesélte Dopeman a Blikknek.

A nő a zenész koncertjein is megjelent, ahol meredten bámulta, majd egyszer megkérte, hogy vigye haza.

Elkezdte a családját is zaklatni

Később Katalin nem csak Dopemant, hanem a párját Etát és a szüleit is elkezdte zaklatni, sőt egyszer szociális dolgozónak adta ki magát, hogy bejusson a házukba.

„Már mindenhol ott volt. A páromat, Etát is hívogatta, de a legfélelmetesebb az volt, amikor a szüleimet kezdte zaklatni. Azzal hívta fel az édesanyámat, hogy őt küldték a szociális gondozók, hogy segítsen a húgom, Fruzsina ápolásában, ám anyukám nem dőlt be. Éjjel-nappal hívogatta őket, majd megjelent a házuknál, aztán a bokorból előugorva azt állította, Fruzsina miatt jött. Azt akarta, engedjék be a házba, ami nem történt meg” – mesélte a rapper a lapnak.

A szeretteit félti

Katalin nagyjából kéthavonta tűnik fel Dopeman életében, ám a zenész nem magát félti, hanem sokkal inkább a családját, ezért úgy döntött, hogy feljelentést tesz.

„Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a hét végén este negyed tízkor felcsöngetett a lakásomba, hogy engedjem be. Nem tudom, hogyan talált rám, hívtam a rendőröket és feljelentést tettem. Akkor derült ki, ennek a nőnek valóban lehet valamilyen problémája, hiszen másfél éve megszökött a kórházból is, kereste őt a rendőrség. Kiszámíthatatlan, nem tudni, ha engem követ, vajon melyik szerettem lesz a következő, de ezt nem hagyom” – jelentette ki a zenész.

Kórházból szökött meg

Kiderült, hogy a zenészt és a családját zaklató nő Katalin megszökött a kórházból és a rendőrség is kereste.

Ezt kell tenni ilyen esetben

Ha valaki zaklatás áldozatává válik fontos, hogy három szabályt betartson: nem szabad válaszolni, ne vágjunk vissza, továbbá mentsük el a bizonyítékokat. Ha a zaklatás egyre súlyosabbá válik, akkor pedig a hatóságokhoz kell fordulni segítségért.

Kiemelt kép: Dopeman , ATV videó