A járókelők, köztük Zámbó Jimmy legkisebb fia,  próbáltak segíteni Halgas Tibornak, miután frontálisan ütközött kedd este a Ferihegyi úton. A Fradi volt játékosa azonban a mentőben lehunyt.

Halgas Tibor frontális autóbalesetben életét vesztette február 4-én este. A sportember autója Budapesten, a  Ferihegyi úton ütközött egy szabálytalanul előző taxival: a frontális karambolban Halgas Tibor Mazdája a szalagkorlát külső részén az oldalára borult. A balesetről a LikeNews.hu is beszámolt.

Több járókelő azonnal odarohant és tartották a járművet a tűzoltók megérkezéséig. Ők pillanatok alatt kiszabadították a sportolót, de Halgas a mentőben életét vesztette.

A LikeNews.hu is megírta, hogy  a taxis nem is vezethetett volna, hiszen büntetőpontjai miatt bevonták a jogosítványát. Úgy tudjuk, a rendőrség a kórházban vette őrizetbe a baleset okozóját, aki szintén megsérült. A férfi alkoholtesztje negatív lett, a drogteszt eredményére még várni kell.

Zámbó Adrián is segített

Ripost  azt írja,  Zámbó Jimmy fia, Adrián is a helyszínen volt a karambolnál, és mindent megtett, hogy megmentse a focista életét. A férfi nem szeretné, ha hősként tekintene rá bárki is, ugyanis csak az emberi kötelességét teljesítette, amikor megállt segíteni 5-6 másik személlyel együtt a baleset roncsainál. Mivel a Halgas Tibor által vezetett autó felborult és átpördült a szalagkorláton, félő volt, hogy az árokba csúszik.

„A többiek hoztak kötelet, amivel két oldalról tartottuk az autót. Az ugyanis egy szakadék szélén volt. Ha csak egy kicsit is megbillent volna, biztos lezuhan. Akkor semmi esélye nem lett volna a sofőrnek, bár így sem sikerült megmenteni az életét” – mesélte Adrián, aki egy társával le is ereszkedett, hogy megnézzék a kocsiban utazók létszámát. De a sötétség és az autó rossz állapota miatt nem tudtak senkit kivenni.

„Ezután beszéltem a baleset másik résztvevőjével, aki a lábát fájlalta és folyamatosan azt kérdezgette, hogy van a felborult autóban lévő sofőr, de nem tudtam neki mit mondani. Még akkor is ott maradtunk, amikor megjöttek a tűzoltók és a mentők, s mindent megtettünk, amit egy civil ember megtehet.” – mondta Adrián.

Az énekes gyermeke szerint a legmegrázóbb pillanat a focista kiemelése volt: Halgast egy hordágyon vitték, Adriánt pedig arra kérték, forduljon el. A férfi később még negyed órán át beszélgetett a rendőrökkel, próbálták rekonstruálni az eseményeket.

„Nagyon megrázott az eset. Hazafele nem is hallgattam zenét vezetés közben, végig gondolkodtam” – mondta szomorúan Adrián, aki nagyon sajnálja, hogy nem sikerült megmenteni a Fradi volt játékosának életét.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán