Tizenhat évvel ezelőtt, 2004. április 3-án ért véget a Megasztár első évada, amelyet Tóth Vera nyert. Az énekesnő minden évben ugyanabban az időpontban posztolja ki a győzelméről készült fotót, mint amikor kimondták a nevét.

A Megasztár a TV2 legsikeresebb produkciója volt, amelynek első évada 2003-ban indult. A műsort  Görög Zita és Tilla vezette A zsűriben pedig ott ült Soma, Presser Gábor, Bakáts Tibor Settenkedő, Pierrot és Pély Barna.

Ekkor jelentkezett a műsorba a 18 éves Tóth Vera is Tapolcáról. A válogatás után bejutott a legjobb 50 előadó közé, majd Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című slágerével pedig a legjobb 12 közé. Minden héten más zenei műfajban bizonyított, végül eljutott az utolsó fordulóig, ahol a nézők a show végén őt szavazták meg győztesnek.

Oláh Ibolya lett a második. Gáspár Laci pedig a Év Legjobb Férfihangja, aki ráadásul vigaszágról került be a show-ba, azaz majdnem kipottyant.

Kandech Evelyne, Schmidt Vera, Nagy Edmond, Szabó Leslie előkelő helyen végzett, de ebben az évadban szerepelt még Schmidt Barbara, Dér Heni, aki azóta is sikeres, Mujahid Zoltán, a szakmában változatlanul jelen lévő Galambos Dorina és Aczél Gergő.

Kiemelt kép: Tóth Vera 16 évvel ezelőtt megnyeri a Megasztárt – Forrás: TV2