Félmeztelenül, egy szál alsónadrágban és cipőben indult el a csúcstámadásra Szilágyi Zoltán extrém futó. A budapesti férfi elhatározta, hogy mínusz fokban, embertelen körülmények között teszi meg a Mátrafüred és Kékestető közötti távot oda-vissza, amely 23 kilométer. Vállalkozása sikerrel zárult, ugyanis magyar rekordot állított fel.

Szombaton délután Szilágyi Zoltán, a Magyar Rekordok Szövetsége által hitelesített rekordot hajtotta végre. Mátrafüred – Kékes-csúcs, amely oda-vissza 23 kilométer,  -2 celsius fokban  12km/h szélben, félmeztelenül, frissítő nélkül futotta le 2:05:30 alatt.

„Veszélyes út volt, hiszen mínusz két fokban indultam el, a hőérzet azonban gyakran mínusz tíz fok vagy még annál is rosszabb volt. Egy magánmentő kísért futás közben, így azonnal a segítségemre siettek volna, ha valamilyen oknál fogva kimerülök, nem bírom tovább” – mondta a Vasárnapi Blikknek az extrém futó, aki több mint húsz éve sportol.

A csepeli férfi nemrég döntötte el, hogy feszegetve a határait belefog valami izgalmasabba is.

„Megállás nélkül futottam, még frissítőre sem álltam meg. Hogy miért jó ez nekem? Egyszerű a válasz: szeretem a kihívásokat, s be akarom bizonyítani azt is, nincs lehetetlen az ember számára, ha igazán el szeretné érni a kitűzött céljait. Emellett a sport iránti szeretet is hajt, amikor zord körülmények között kell teljesítenem” – folytatta Zoltán, majd hozzátette: bár ő nagyon lelkes, szerelmére azért ráhozta a frászt a félpucér futás ötletével.

Zoltán párja nagyon aggódott szerelméért, ennek ellenére mindenben támogatta. Nagy esély volt arra, hogy a kemény mínuszokban, ekkora színtkülönbségnél a férfi szervezete feladja, ezért végig az úton egy kísérőautó ment mellette. Szerencsére nem volt szükség orvosi segítségre.

Hidegbe vágyik

Zoltán egy pillanatra sem pihen, hiszen elmondása szerint céljai között szerepel, hogy eljusson az Északi- és a Déli-sarkra, valamint a Mont Blanc-ra. Sőt a világ összes sivatagában szeretne olyan extrém körülmények között futni, hogy azzal világrekordot állítson fel.

Kiemelt kép: Szilágyi Zolátn futás közben – Forrás: Facebook