Mint ahogyan arról a reggeli órákban a LikeNews is beszámolt 3581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 82 780 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

70 beteg meghalt

Elhunyt 70 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1889 főre emelkedett, 20 476-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 60 415 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 32 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 313-an vannak lélegeztetőgépen.

Szigorodó szabályok

Ezt követően tartotta meg az operatív törzs szokásos napi sajtótájékoztatóját, melyen közölték: Szigorúbb szabályokkal reagált a kormány a koronavírus-járványhelyzet rosszabbodásására, az adatok viszont továbbra sem javulnak. Az operatív törzs hétfőn is összeült, online tájékoztatóján pedig kiderült, nem várhatók további szigorítások, a jelenlegi szabályokat kell betartani.

Már 60 ezer felett az aktív fertőzöttek száma

Már 60 ezer fölött jár az ismert, aktív fertőzöttek száma Magyarországon, a 4417 kórházban ápolt közül 313-an vannak lélegeztetőgépen. Hetven elhunyt egyetlen nap alatt – ennyi még nem volt. Volt tehát miről beszélnie hétfőn is az operatív törzsnek.

A napi adatokról és arról, mit mondott Szlávik János a lélegeztetőgépre került betegerkől ITT olvashatsz részletesen!

Egyre nagyobb mértékben növekszik az új esetek száma

Müller Cecília országos tisztifőorvos a tájékoztatón közölte, „exponenciális növekedésnek vagyunk tanúi”, egyre nagyobb mértékben nő az új esetek száma.

Erőteljes a járvány második hulláma

„Láthatjuk azt, hogy erőteljes a járvány második hulláma, ezért nagyon fontos, hogy még szigorúbban, még következetesebben betartsuk a járványügyi intézkedéseket” – mondta.Elhunyt egy 28 éves férfi is az elmúlt napon.

Meghalt egy 28 éves beteg

Müller elmondta, hogy a 70 elhunyt között sajnálatos módon egy 28 éves fiatal is volt. A koronavírus tájékoztató oldalon a 28 éves beteg bár szerepel az elhunytak listáján, de az alapbetegségeit nem tudjuk megtekinteni, ugyanis az az üzenet fogad bennünket, hogy „Adat feltöltés alatt”.

Cikkünk frissül!

Kiemelt kép: Müller Cecília