Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3598 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, egy nap alatt 42 új fertőzöttet azonosítottak.

Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg, ezzel 470 főre emelkedett az elhunytak száma, 1454-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1674 fő, ezzel három nap után újra csökkent az aktív fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek 45%-a, az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti.  Az aktív fertőzöttek harmada, 539 fő igényel kórházi kezelést, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.

A mintavételek száma már meghaladja a 142 ezret.

A védekezés második szakaszában vagyunk, de ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet – írja a koronavirus.gov.hu.

Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1710 ember) és Pest megyében (496) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (361), Zala (231), Komárom-Esztergom (206) és Csongrád megye (114). Békés megyében (11) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI